Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plíšková ve čtvrtfinále US Open změří síly s Konjuhovou, Murray překonal své nejrychlejší podání

New York – Čtvrtfinálovou soupeřkou Karolíny Plíškové bude Chorvatka Ana Konjuhová, která v osmifinále porazila čtvrtou nasazenou Agnieszku Radwaňskou dvakrát 6:4. Pro obě soupeřky to bude grandslamová premiéra mezi osmi nejlepšími. Mezi muži zatím suverénně postupuje olympijský vítěz Andy Murray, který si vylepšil osobní rekord v rychlosti podání. V utkání s Dimitrovem poslal míček rychlostí 225 km/h.

Karolína Plíšková na US Open
zdroj: REUTERS autor: Jerry Lai

Osmnáctiletá Konjuhová, 92. hráčka světa, je vítězkou juniorky US Open 2013 a bývalou juniorskou světovou jedničkou. S Plíškovou se dosud nestřetla.

V utkání s Radwaňskou nastřílela 38 vítězných úderů a je první Chorvatkou ve čtvrtfinále turnaje. Konjuhová oplatila Radwaňské prohru z letošního Wimbledonu, kde ve druhém kole nevyužila tři mečboly. "Tohle je krásná noc," radovala se Konjuhová krátce před půlnocí na dvorci ve Flushing Meadows.

Chorvatka zvládla i nepříjemný moment v poslední hře utkání. Podávala na výhru a za stavu 15:0, když si nadhazovala míček na servis, zaskřípěla dvorcem elektronika. Konjuhová nechala míč spadnout na zem a koukala překvapeně. "Jen jsem si říkala: Zůstaň ve hře. Nikam nespěchej," uvedla. A duel zdárně ukončila.

"Víc jsem udělat nemohla, i když jsem se snažila. Míče létaly na mou stranu ohromně rychle a nedalo se kontrolovat, kam hraju. Byla jsem příliš pomalá," řekla Radwaňská, která dosud na US Open ani jednou nepřešla přes čtvrté kolo.

Osmifinálovým vyřazením navíc Polka přišla o šanci na posun do čela světového žebříčku. Ve hře o tenisový trůn, který tři a půl roku drží Serena Williamsová, tak zbyla už jen Němka Angelique Kerberová. Pokud v New Yorku získá druhý grandslamový titul v kariéře, sesadí Američanku z prvního místa. Do čela se dostane i v případě, že Williamsová nepostoupí do finále.

Murray podal rychlostí 225 km/h

Ve dvouhře mužů hravě zvládl osmifinále Brit Andy Murray. Olympijský vítěz z Ria a na US Open druhý nasazený porazil Bulhara Grigora Dimitrova hladce 6:1, 6:2 a 6:2. Jeho soupeřem ve čtvrtfinále bude Japonec Kei Nišikori. Šestý nasazený "zkrotil" servis Iva Karloviče a Chorvata porazil 6:3, 6:4 a 7:6.

Murray si v utkání s Dimitrovem vylepšil osobní rekord v rychlosti podání. První set ukončil esem, které mělo 225 km/h. "Měl jsem štěstí," usmál se svěřenec Ivana Lendla a letošní vítěz Wimbledonu. Výkon proti Dimitrovovi označil za jeden ze svých nejlepších v této sezoně. "Byl to jeden z nich, nic jsem nezkazil," řekl.

Česká hráčka Barbora Krejčíková skončila ve smíšené čtyřhře ve čtvrtfinále. S Chorvatem Marinem Draganjou prohráli se sedmým nasazeným párem Coco Vandewegheová, Rajeev Ram z USA dvakrát 3:6.

Výsledky tenisového turnaje US Open:

Muži:

Dvouhra - 4. kolo: Murray (2-Brit.) - Dimitrov (22-Bulh.) 6:1, 6:2, 6:2, Nišikori (6-Jap.) - Karlovič (21-Chorv.) 6:3, 6:4, 7:6 (7:4).

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo: Konjuhová (Chorv.) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:4, 6:4.

Smíšená čtyřhra:

Čtvrtfinále: Vandewegheová, Ram (7-USA) - Krejčíková, Draganja (ČR/Chorv.) 6:3, 6:3.

Juniorky:

Dvouhra - 1. kolo: Baptisteová (USA) - Marková (ČR) 7:6 (7:5), 2:6, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články