Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Plíšková válí, po vyřazení Kuzněcovové je v Cincinati už v semifinále

Cincinnati (USA) - Čtvrtý vítězný zápas v řadě má za sebou Karolína Plíšková. Poslední česká hráčka ve dvouhrách na turnaji v Cincinnati si dokázala poradit se sedmou nasazenou Ruskou Kuzněcovovou ve třech setech 6:3, 4:6 a 6:2. V souboji o finále se utká s vítězkou duelu Muguruzaová vs. Babosová.

Karolína Plíšková v zápase proti Rusce Kuzněcovové
zdroj: Reuters autor: Aaron Doster

Plíškové se po pauze daří

Patnáctá nasazená Češka hraje v Ohiu po delší pauze, neboť se kvůli obavám z viru zika nezúčastnila olympijských her. Proti sedmé nasazené Kuzněcovové, s níž se utkala poprvé v kariéře, získala za půl hodiny úvodní set, ve druhém ale Ruska zlepšila servis a duel vyrovnala.

Světová sedmnáctka Plíšková třetí sadu opět zahájila úspěšným brejkem, všechny šance soupeřky odvrátila a při podání Kuzněcovové pak proměnila čtvrtý mečbol. Zápas tak skončil po jedné hodině a padesáti třech minutách.

Letos si Plíšková na okruhu WTA zahrála ve finále dvakrát a v Nottinghamu slavila zisk titulu, celkově pátého v kariéře. V cestě za třetí finálovou účastí v sezoně jí bude v sobotu stát světová trojka Garbiňe Muguruzaová. Utkají se potřetí v kariéře, dva poslední zápasy na tvrdém povrchu vyhrála Plíšková.

Postup do čtvrtfinále čtyřhry si zajistila Barbora Strýcová

S novou partnerkou, světovou deblovou jedničkou Saniou Mirzaovou z Indie, porazily americký pár Christina McHaleová, Maria Sanchezová 6:4, 6:4. Jejich dalšími soupeřkami budou ještě v pátek třetí nasazené Timea Babosová a Jaroslava Švedovová.

Strýcová v Cincinati navazuje na svůj deblový úspěch z Ria, kde dokázala společně s Lucií Šafářovou získat bronzové mediale. 

Cincinnati (tvrdý povrch)

Muži, dvouhra - čtvrtfinále:
Dimitrov (Bulh.) - Johnson (USA) 7:6 (10:8), 6:2.

Ženy, dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (15-ČR) - Kuzněcovová (7-Rus.) 6:3, 4:6, 6:2.

Ženy, čtyřhra - 2. kolo:
Mirzaová, Strýcová (7-Indie/ČR) - McHaleová, Sanchezová (USA) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy