Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Plíšková v Torontu porazila Krejčíkovou i počtvrté, Bouzková prohrála bitvu s Rybakinovou

Po triumfu na turnaji v Praze vypadla Marie Bouzková v Torontu v prvním kole po tříhodinové bitvě s wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou. Česká tenistka, jež v Kanadě prošla kvalifikací, podlehla kazašské soupeřce 5:7, 7:6 a 1:6. V českém souboji vyhrála Karolína Plíšková nad Barborou Krejčíkovou 6:3, 6:4 a porazila ji i ve čtvrtém vzájemném utkání.

Světová čtrnáctka Plíšková zpočátku dominovala a tlačila Krejčíkovou, která se nemohla opřít o servis. Za výhrou jasně mířila do stavu 5:1 ve druhém setu, než se Krejčíková nadechla k odporu a třemi gemy v řadě snížila. Ale výsledek už neotočila. České derby trvalo hodinu a půl, Plíšková ho dopodávala čistou hrou.

Třicetiletá rodačka z Loun vyhrála i čtvrtý vzájemný duel po loňském Turnaji mistryň, Roland Garros v roce 2018 a malém turnaji ITF v Bratislavě před 11 lety.

Bouzková před týdnem ve Stromovce ovládla Prague Open a ve svém rodišti se dočkala prvního titulu z okruhu WTA.

Zámořská mise pro ni začala úspěšnou kvalifikací, ale v hlavní soutěži na ni nenavázala. S Rybakinovou bojovala tři hodiny a tři minuty, uspěla jen v tie-breaku druhé sady v poměru 7:3.

V Torontu se ještě představí tři české tenistky. Derby sehrají dvě nejlepší podle postavení v žebříčku Karolína Plíšková proti Barboře Krejčíkové a také Petra Kvitová. Tu čeká Američanka Alison Riskeová.

Úvodní zápas má zdárně za sebou americká hvězda Serena Williamsová. Majitelka 23 grandslamových titulů slavila ve druhém duelu po neúspěšném Wimbledonu první vítězství po 14 měsících, poté co zdolala 6:3, 6:4 Španělku Nurii Párrizasovou.

V přípravě na US Open může být její další soupeřkou Tereza Martincová, pokud vyřadí olympijskou vítězku Belindu Bencicovou. Poslední grandslam sezony začne za tři týdny.

Turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,527.250 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Karolína Plíšková (14-ČR) - Krejčíková (ČR) 6:3, 6:4, Rybakinová (Kaz.) - Bouzková (ČR) 7:5, 6:7 (3:7), 6:1, Halepová (15-Rum.) - Vekičová (Chorv.) 6:0, 6:2, Haddadová Maiaová (Braz.) - Trevisanová (It.) 6:2, 2:6, 6:2, Ostapenková (16-Lot.) - Kalininová (Ukr.) 6:4, 6:2, S. Williamsová (USA) - Párrizasová (Šp.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články