Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Plíšková v Torontu pokračuje. O finále bude hrát s nenasazenou Brazilkou

Už v semifinále je na turnaji v Torontu Karolína Plíšková. Nasazená čtrnáctka vyřadila čínskou soupeřku Čeng Čchin-wen po vítězství 4:6, 6:4, 6:4. O finále se utká s nenasazenou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková si zahraje o finále na turnaji v Torontu

Brazilská přemožitelka světové jedničky Igy Šwiatekové po podobném obratu porazila olympijskou vítězku Belindu Bencicovou ze Švýcarska 2:6, 6:3, 6:3.

Plíšková na Canadian Open obhajuje loňské finále. Tehdy se hrálo v Montrealu. S 24. hráčkou žebříčku WTA Haddadovou Maiaovou se utká potřetí v kariéře, dosavadní vzájemnou bilanci mají vyrovnanou. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Rumunka Simona Halepová a Jessica Pegulaová z USA.

Plíšková do prvního vzájemného duelu s 51. hráčkou světa Čeng Čchin-wen vstoupila dobře, ale od vedení 3:0 ztratila pět her za sebou a set už nezachránila. Ve druhé sadě se situace téměř opakovala a Číňanka dotáhla ztrátu 1:4. Maratonskou devátou hru ale pro sebe při vlastním podání rozhodla Plíšková a vzápětí se jí povedl brejk.

Rozhodující dějství bylo vyrovnané až do koncovky. Česká tenistka získala servis Číňanky na 5:3, ale při vlastním podání ještě zápas i kvůli dvojchybám neukončila. Povedlo se jí to až v následujícím gemu, kdy popáté v utkání sebrala soupeřce podání a po více než dvouapůlhodinové bitvě proměnila první mečbol. K výhře si pomohla deseti esy, ale také se dopustila osmi dvojchyb.

Tenisový turnaj žen v Torontu:

Dvouhra - čtvrtfinále: Karolína Plíšková (14) - Čeng Čchin-wen (Čína) 4:6, 6:4, 6:4, Haddadová Maiaová (Braz.) - Bencicová (12-Švýc.) 2:6, 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články