Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková v Indian Wells nestačila na Sakkariovou, končí i Krejčíková

Souboj o postup do čtvrtfinále turnaje v Indian Wells Karolína Plíšková nezvládla. Ve čtvrtém kole podlehla Marii Sakkariové 4:6, 7:5, 3:6. Se sedmou nasazenou řeckou hráčkou, která v kalifornské poušti obhajuje loňskou finálovou účast, prohrála za dvě a tři čtvrtě hodiny. Končí také další Češka: Barbora Krejčíková prohrála v osmifinále s Arynou Sabalenkovou 3:6, 6:2, 4:6. Světová dvojka Krejčíkové oplatila porážku z Dubaje.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK / AP / autor: Gregory Bull

Třicetiletá Plíšková, pro niž je maximem v Indian Wells semifinále před šesti lety, se v úvodu zápasu nemohla opřít o vlastní podání, dvakrát o něj přišla a první set už nezachránila. Díky lépe zvládnuté koncovce druhé sady ale vyrovnala a lépe vstoupila i do třetí.

V maratonském úvodním gamu, který se protáhl na 19 minut, odvrátila deset brejkbolů a sama v následující hře soupeřce servis sebrala, výhodu ale neudržela.

Do konce zápasu už při svém podání neuhrála ani game. Sakkariová Plíškové v šestém vzájemném duelu oplatila hladkou porážku z nedávného duelu v Dubaji a bilanci vyrovnala na 3:3.

Krejčíková, která jako jediná hráčka v této sezoně dokázala běloruskou šampionku Australian Open porazit při svém únorovém tažení za dubajským titulem, v prvním setu po nevydařeném úvodu prohrávala už 1:5 a v závěru dokázala jen snížit. Ve druhém setu ale byla na servisu bezchybná, soupeřce nenabídla jediný brejkbol a rychle vyrovnala.

Obrat ale tentokrát na rozdíl od Dubaje dokonat nedokázala. V rozhodující sadě šla znovu do vedení Sabalenková, a přestože česká grandslamová šampionka z Roland Garros 2021 v koncovce bojovala, vyrovnat už nedokázala. Běloruska proměnila po dvou hodinách a pěti minutách první mečbol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články