Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Plíšková v Indian Wells dohrála, Azarenkové podlehla ve třech setech

Indian Wells - Tenistka Karolína Plíšková dohrála na turnaji v Indian Wells v semifinále, v němž nestačila na Bělorusku Viktorii Azarenkovou. I když zahrála 17 es, bývalé světové jedničce podlehla 6:7, 6:1 a 2:6.

Plíšková nedotáhla ve svém prvním semifinále v Indian Wells do vítězného konce dobře rozehraný první set. V tom se dostala do brejku v páté hře i díky třem dvojchybám Azarenkové v řadě.

Za stavu 5:3 měla při podání soupeřky dva setboly, ale neuspěla a sadu nedokázala dokončit ani při svém podání. O úvodní set tak Plíšková přišla ve zkrácené hře poměrem 1:7. Druhou sadu sice ovládla a Bělorusce povolila jen jednu hru, ale ve třetí už nestačila. Přišla dvakrát o servis a po dvou hodinách a pěti minutách kapitulovala při prvním mečbolu.

Azarenková, která turnaj v Indian Wells vyhrála v roce 2012, ve finále vyzve světovou jedničku Serenu Williamsovou. Američanka si v prvním semifinále poradila s Polkou Agnieszkou Radwaňskou 6:4 a 7:6.

V mužském semifinále se střetnou Španěl Rafael Nadal a první hráč světa Srb Novak Djokovič, který vydřel postup přes Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu dvakrát 7:6.

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále: Djokovič (1-Srb.) - Tsonga (7-Fr.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:2).

Ženy:

Dvouhra - semifinále: Azarenková (13-Běl.) - Karolína Plíšková (18-ČR) 7:6 (7:1), 1:6, 6:2, S. Williamsová (1-USA) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6:4, 7:6 (7:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články