Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková v Dauhá dohrála bez boje. Kvůli zranění vzdala utkání se Šwiatekovou

Karolína Plíšková odstoupila kvůli zranění zad z turnaje v Dauhá. Do finále bez boje postoupila polská světová jednička Iga Šwiateková. Ta se o titul utká s třetí nasazenou tenistkou turnaje Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu, která v semifinále vyřadila Rusku Anastasiji Pavljučenkovovou.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters

"Karolína Plíšková odstoupila ze semifinále turnaje v Dubaji kvůli zranění ve spodní části zad," uvedla WTA k odhlášení šampionky z roku 2017.

"Omlouvám se, že jsem musela odstoupit, ale bohužel jsem měla v posledních dnech příliš mnoho zápasů a tělo zkrátka nezareagovalo dobře. Zvlášť po včerejším (čtvrtečním) těžkém zápase s Naomi," uvedla Plíšková v prohlášení pro WTA. "Cítím, že jsem už šla přes limit, a mám velké bolesti dole v zádech, takže nejsem schopná hrát," dodala. Na svém účtu na sociální síti X pak uvedla, že v sobotu půjde na magnetickou rezonanci.

Bývalá světová jednička Plíšková minulý týden v Rumunsku ukončila více než čtyřleté čekání na titul na okruhu WTA a ve vítězném tažení pokračovala i po rychlém přeletu do Dauhá. V katarské metropoli postupně zvládla třísetové duely s Ruskami Annou Kalinskou a Anastasijí Potapovovou i krajankou Lindou Noskovou. Další bývalou světovou jedničku Naomi Ósakaovou z Japonska ve čtvrtfinále zdolala ve dvou tie-breacích.

Šwiateková se o třetí titul Dauhá za sebou utká s třetí nasazenou Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu, která vyřadila Rusku Anastasiji Pavljučenkovovou po setech 6:2, 6:4. Pokud wimbledonskou šampionku porazí, stane se první tenistkou, která získá tři tituly na stejném turnaji v řadě od Sereny Williamsové. Americká hvězda slavila vítězný hattrick v Miami v letech 2013–2015.

Turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 3,211.715 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Šwiateková (1-Pol.) - Plíšková (ČR) bez boje, Rybakinová (3-Kaz.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - semifinále:

Schuursová, Stefaniová (5-Niz./Braz.) - Bouzková, Vondroušová (ČR) 6:1, 6:4.

Související články
  • 451602 » Plíškové drží forma, přes Ósakaovou přešla do semifinále turnaje v Dauhá

Hlavní zprávy