Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Plíšková v Brisbane odvrátila dva mečboly a porazila Azarenkovou

Brisbane - Tenistka Karolína Plíšková vydřela ve svém prvním utkání v sezoně cennou výhru. Na turnaji v australském Brisbane v 1. kole odvrátila dva mečboly a porazila bývalou světovou jedničku Bělorusku Viktorii Azarenkovou v třísetovém dramatu 4:6, 7:6 a 6:4.

Ilustrační foto

Zápas trval tři hodiny a třináct minut. "Je to jedna z největších výher v mé kariéře," uvedla dvaadvacetiletá Plíšková a děkovala fanouškům, kteří jí na centrkurtu Pata Raftera fandili. "Diváci byli prostě úžasní. Bylo nádherné, jak mě podporovali."

Po ztracené první sadě se světová třiadvacítka ocitla na pokraji vyřazení dvakrát ve druhém setu. Poprvé odvrátila mečbol při podání Azarenkové za stavu 4:5 a podruhé v tie-breaku, který následně získala, a vynutila si třetí set. "V prvním setu hrála Azarenková výborně, ale od druhého jsem měla dojem, že více chybuje. Proto jsem se snažila držet míč víc ve hře," řekla Plíšková.

V rozhodující sadě si obě hráčky držely servis do stavu 4:4. Pak si svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka vypracovala tři brejkboly a při třetím donutila vítězku Australian Open z let 2012 a 2013 chybovat. Následně podávala na výhru, třikrát odvrátila ztrátu servisu, aby proměnila hned první mečbol. K postupu si pomohla 55 vítěznými údery a devíti esy. Ve 2. kole narazí na Rusku Allu Kudrjavcevovou.

Loňská finalistka v Brisbane Azarenková přes prohru naznačila návrat formy. Loni ji pronásledovaly problémy s koleny a bolavou nohou, odehrála jen devět turnajů a sezonu ukončila už v září. V žebříčku proto klesla na 42. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články