Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Plíšková v Birminghamu nevyhrála, na elitní desítku si musí počkat

Birmingham (Británie) - Karolína Plíšková prohrála ve finále turnaje v Birminghamu s Němkou Angelique Kerberovou 7:6, 3:6, 6:7 a promarnila šanci dostat se poprvé v kariéře do první desítky světového žebříčku. V Top Ten se díky zisku šestého titulu na okruhu WTA udržela její přemožitelka. Finále v Birminghamu hrály také Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, ale v duelu o titul ve čtyřhře podlehly španělské dvojici Garbiňe Muguruzaová, Carla Suárezová dvakrát 4:6.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

"Mám za sebou dobrý týden. Když jsem sem jela, tak jsem s finále nepočítala. Extra jsem se na to nepřipravovala, ale teď prohra samozřejmě hodně mrzí. Dělala jsem, co jsem mohla, ale Angie hrála skvěle," řekla Plíšková.

Plíšková odešla ze svého jubilejního desátého finále v kariéře poražena za dvě hodiny a 16 minut. Už v prvním setu prokázala velkou bojovnost, když za stavu 4:5 odvrátila čtyři setboly a nakonec zvítězila v tie-breaku 7:5. Druhou sadu zahájila třiadvacetiletá rodačka z Loun brejkem, ale následně si dvakrát prohrála podání a Kerberová dovedla set k vítězství. "Kdybych ten brejk potvrdila, tak se vše mohlo vyvíjet jinak," litovala Plíšková ztracené výhody na začátku druhého setu. "Ona potom hrála moc dobře a nedělala tolik chyb. Musela jsem zahrát vítězné míče, nebo eso, abych si něco uhrála."

V rozhodujícím setu šla Němka za stavu 5:4 podávat na vítězství v turnaji, ale Plíškové se povedlo vyrovnat a vynutila si tie-break, který tentokrát zvládla lépe její soupeřka. "Tie-break už je o náhodě. Ona zahrála líp a zasloužila si to," řekla Plíšková.

Ve finále letos neuspěla Plíšková už potřetí, jediný titul vybojovala v květnu v pražské Stromovce. Na trávě hrála o turnajový triumf poprvé a dopadla stejně jako před ní v Birminghamu Helena Suková (1990) a Barbora Strýcová (2014). Turnaj tak dál čeká na českou vítězku.

Kerberová proměnila i třetí letošní finálovou účast v titul a poprvé v kariéře vyhrála v jedné sezoně tři turnaje. V dubnu uspěla v Charlestonu a pak i ve Stuttgartu. S Plíškovou prohrála předchozí dva zápasy letos v Sydney a loni v Norimberku, dnes si vylepšila vzájemnou bilanci na 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články