Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Plíšková titul ve Stuttgartu nezopakuje. Ve 2. kole nestačila na Azarenkovou

Cesta turnajem ve Stuttgartu skončila pro Karolínu Plíškovou už ve 2. kole. Obhájkyně titulu totiž na oblíbeném antukovém turnaji prohrála s Viktorií Azarenkovou po setech 6:4, 3:6, 4:6.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Aktuálně čtvrtá hráčka žebříčku Plíšková měla s Azarenkovou vyrovnanou bilanci 3:3 - loni se utkaly třikrát a na trávě ve Wimbledonu i na antuce v Madridu uspěla česká tenistka.

Dnes se jí stala osudnou ztráta servisu v posledním gemu a antukovou sezonu zahájila porážkou. "Hraji lépe než v době, když jsem byla světovou jedničkou. Hlavně trpělivěji," řekla Azarenková, která měla dlouhou pauzu po narození syna v prosinci 2016.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková podlehla ve Stuttgartu Azarenkové

Ve čtvrtfinále nechybí ani Naomi Ósakaová, jež má po výhře nad Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 6:4, 6:3 jistotu, že i po turnaji v Německu zůstane jedničkou. Po svém premiérovém postupu mezi elitní osmičku na antuce na okruhu WTA přišla Petra Kvitová o teoretickou možnost sesadit ji z trůnu.

Světová trojka Kvitová se mohla posunout do čela jen v případě, že by ve Stuttgartu vyhrála a Ósakaová úvodní duel ztratila. Japonka nicméně utkání se soupeřkou, s kterou letos prohrála v Miami, zvládla bez ztráty servisu za hodinu a 24 minut.

Výsledky tenisového turnaje žen ve Stuttgartu:

Dvouhra - 2. kolo: Azarenková (Běl.) - Karolína Plíšková (4-ČR) 4:6, 6:3, 6:4, Kerberová (5-Něm.) - Petkovicová (Něm.) 6:2, 6:4, Ósakaová (1-Jap.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 6:4, 6:3, Kerberová (5-Něm.) - Petkovicová (Něm.) 6:2, 6:4, Bertensová (6-Niz.) - Bencicová (Švýc.) 4:6, 6:3, 6:4, Sevastovová (7-Lot.) - Siegemundová (Něm.) 6:4, 6:3, Kontaveitová (8-Est.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:3, 6:2, Vekičová (Chorv.) - Kasatkinová (Rus.) 6:1, 7:5.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Šafářová, Pavljučenkovová (ČR/Rus.) - Atawová, Srebotniková (4-USA/Slovin.) 6:0, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články