Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Plíšková skončila v Tokiu na raketě domácí kvalifikantky Katóové

Tokio - Kristýna Plíšková dohrála na tenisovém turnaji v Tokiu v druhém kole. Nasazená čtyřka překvapivě podlehla 5:7, 3:6 domácí hráčce z kvalifikace Miju Katóové, která je ve světovém žebříčku o 127 míst níže. Dvaadvacetiletá Japonka postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA poprvé v kariéře.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

V prvním setu česká favoritka prohrávala už 1:4, ale dokázala vyrovnat na 5:5. Zbylé dva gamy ztratila. Ve dvanácté hře při svém podání odvrátila tři setboly, ale při čtvrtém v patnácté výměně už kapitulovala.

Druhá sada měla zpočátku jednoznačný průběh a česká tenistka působila na kurtu zcela odevzdaně. Katóová vedla už 5:0 a při podání Plíškové si vypracovala první mečbol, který sestra nedávné světové jedničky Karolíny Plíškové odvrátila.

Obraz hry se náhle změnil a v dalších dvou gamech ztratila Plíšková dohromady jen fiftýn. V deváté hře získala Japonka náskok 40:15 a třetí mečbol v zápase už proměnila.

Již v prvním kole vypadla nejvýše nasazená Francouzka Kristina Mladenovicová. Světová patnáctka podlehla 4:6 a 3:6 Chorvatce Janě Fettové, 123. hráčce žebříčku WTA, která do soutěže prošla z kvalifikace.

Mladenovicová, která v úvodní polovině sezony byla ve finále čtyř turnajů a v únoru v Petrohradu vybojovala dosud jediný titul v kariéře, se poslední dobou trápí. Porážka s Fettovou pro ni byla šestým nezdarem v řadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články