Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plíšková skončila v Indian Wells ve čtvrtfinále, Strýcová si zahraje o deblový titul

Karolína Plíšková vypadla na turnaji v Indian Wells ve čtvrtfinále. Světová pětka prohrála s Naomi Ósakaovou hladce 2:6, 3:6. Dvacetiletou Japonku v semifinále čeká duel se světovou jedničkou Simonou Halepovou z Rumunska, která v nepříjemných větrných podmínkách zdolala Chorvatku Petru Martičovou 6:4, 6:7, 6:3. Barbora Strýcová si zahraje s Tchajwankou Sie Šu-wej o deblový titul. V semifinále porazily třetí nasazený kanadsko-čínský pár Gabriela Dabrowská, Sü I-fan 7:6, 6:3.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

Plíšková, jež v předchozích dvou sezonách prošla v Kalifornii vždy do semifinále, se nedokázala ve druhém vzájemném zápase s Ósakaovou prosadit. Od počátku kupila chyby a Japonka toho uměla využít. V úvodní sadě sebrala Plíškové dvakrát podání, sama byla na servisu suverénní a čelila jedinému brejkbolu.

Úvod druhého setu byl vyrovnanější. Ósakaová v osmiminutovém maratonském gamu opět prolomila české tenistce servis, Plíšková ale tentokrát dokázala odpovědět a posléze se poprvé v zápase dostala do vedení 3:2. Japonka pak ale získala čtyři gamy v řadě a po hodině a 20 minutách slavila postup.

"Řekla bych, že dneska bylo všechno z mé strany trochu špatně," přiznala Plíšková po utkání. "Celou dobu jsem s tím bojovala, dokonce i při podání, na returnu. Rozhodně jsem se necítila nejlépe. Možná trochu unavená z čekání, vážně nevím," dodala pětadvacetiletá rodačka z Loun, jež dnes nastřílela pět es, ale i šest dvojchyb.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková v Indian Wells dohrála

Strýcová je ve finále čtyřhry téměř po roce

Finálovými soupeřkami Strýcové a Sie Šu-wej budou nejvýše nasazené Rusky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová.

Strýcová je ve finále poprvé od loňského dubna, kdy v Miami podlehly s Indkou Saniou Mirzaovou v utkání o titul právě Dabrowské a Sü I-fan. S bývalou deblovou světovou jedničkou Sie Šu-wej se dala před Indian Wells dohromady poté, co se její dosavadní letošní partnerka Lucie Šafářová měla vrátit k Američance Bethanii Mattekové-Sandsové. Z toho prozatím sešlo, neboť Šafářová kvůli nemoci v Kalifornii nehrála.

Jednatřicetiletá Strýcová bude usilovat o jednadvacátý a dosud nejcennější titul ve čtyřhře. Sie Šu-wej může vyhrát jubilejní dvacátý deblový turnaj.

Tenisový turnaj v Indian Wells:

Ženy: Dvouhra - čtvrtfinále: Ósakaová (Jap.) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:2, 6:3, Halepová (1-Rum.) - Martičová (Chorv.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:3, Kasatkinová (20-Rus.) - Kerberová (10-Něm.) 6:0, 6:2.

Čtyřhra - semifinále: Strýcová, Sie Šu-wej (ČR/Tchaj-wan) - Dabrowská, Sü I-fan (3-Kan./Čína) 7:6 (7:2), 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články