Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plíšková si zahraje své první finále na trávě s Kerberovou

Birmingham - Karolína Plíšková se na turnaji v Birminghamu probojovala počtvrté v sezoně do finále a útočí na elitní desítku světového žebříčku. Šestá nasazená česká hráčka dnes porazila Francouzku Kristinu Mladenovicovou 6:2, 7:6 a na trávě bude bojovat o titul poprvé v kariéře. Finálovou soupeřkou Plíškové bude desátá hráčka žebříčku Angelique Kerberová, jež v německém souboji porazila Sabine Lisickou dvakrát 6:3. Plíšková s Kerberovou se utkají popáté, poslední dva vzájemné zápasy v Sydney a Norimberku vyhrála česká tenistka. 

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Francois Mori

Světová dvanáctka Plíšková oplatila Mladenovicové, která je v žebříčku WTA na 43. místě, porážku z loňského turnaje v Moskvě. Francouzka v osmifinále vyřadila Barboru Strýcovou a v pátek překvapivě zvítězila i nad turnajovou jedničkou Rumunkou Simonou Halepovou, ale na další českou tenistku nestačila.

V prvním setu Plíšková vzala soupeřce dvakrát podání a po půlhodině zvítězila 6:2. Druhá sada byla o poznání vyrovnanější. Mladenovicové se povedl brejk na 2:0, ale třiadvacetiletá česká tenistka jí vzápětí oplatila stejnou mincí. Pak už si obě hráčky servis držely a rozhodoval tie-break. V něm vedla Francouzka 6:3, ale ani jeden ze tří setbolů nevyužila a Plíšková pěti fiftýny za sebou zápas ukončila.

"V úvodu zápasu jsem se cítila skvěle, ale pak to šlo dolů z kopce. Ona se rozehrála a hrála pořád líp a líp. Druhý set byl náročný, proto mám velkou radost, že jsem to zvládla ve dvou setech," uvedla Plíšková, která až do tohoto týdne nikdy nevyhrála na trávě dvě utkání po sobě. "Nevím, čím to bylo, protože myslím, že mi tráva svědčí. Jsem ráda, že to přišlo teď a že se mi takhle daří, zvlášť před Wimbledonem. Snad mi to tam taky půjde."

Ve finále byla Plíšková v této sezoně už v Sydney, Dubaji a v Praze ve Stromovce, kde získala dosud jediný letošní titul. V neděli bude usilovat o pátý triumf na turnaji WTA v kariéře. Pokud zvítězí, doplní v Top Ten světovou dvojku Petru Kvitovou a šestku Lucii Šafářovou.

O titul si v Birminghamu zahrají také Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou ve čtyřhře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články