Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Plíšková si vybrala slabší chvilku, ale Riskeovou v Torontu vyřadila. Siniaková vypadla

Světová trojka Karolína Plíšková postoupila v Torontu do 3. kola. V prvním utkání od osmifinálového vyřazení ve Wimbledonu porazila Američanku Alison Riskeovou 6:4, 6:7, 6:2 a vzájemnou bilanci vylepšila na 7:1. Její další soupeřkou bude turnajová šestnáctka Anett Kontaveitová z Estonska. Naopak Kateřina Siniaková podlehla v druhém kole šesté nasazené Elině Svitolinové z Ukrajiny 3:6, 6:3, 3:6.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

Plíšková v úvodní sadě odvrátila dva brejkboly a naopak proměnila hned svůj první, který byl zároveň setbolem. V druhém setu vedla po dalším brejku už 4:1 a zdálo se, že kráčí za bezpečným postupem, jenže devětadvacetiletá Američanka vyrovnala a tie-break rozhodla sérií tří bodů.

V třetí sadě ale 37. hráčka světového žebříčku a letošní vítězka turnaje v Hertogenboschi na favoritku nestačila. Riskeová dvakrát ztratila podání a po více než dvou hodinách zápas prohrála. Další soupeřkou Plíškové, které k postupu pomohlo i 11 es, bude turnajová šestnáctka Anett Kontaveitová z Estonska.

Po nečekaném vyřazení Australanky Ashleigh Bartyové má Plíšková šanci vystřídat ji na prvním místě světového žebříčku. Na trůn může v Torontu zaútočit také Japonka Naomi Ósakaová, která má zápas 2. kola teprve před sebou.

V osmifinále je i Marie Bouzková, jež v úterý nečekaně vyřadila vítězku předloňského US Open Sloane Stephensovou. Naopak Siniaková podlehla v druhém kole Ukrajince Svitolinové, kterou nedokázala porazit ani v třetím vzájemném utkání.

V obou předchozích případech se Siniaková a Svitolinová střetly na grandslamech a stejně jako dnes se hrály tři sety. Česká tenistka měla v rozhodujícím dějství dvakrát výhodu brejku, ale ani jednou ho neudržela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články