Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plíšková si ve Stuttgartu zahraje o titul proti Vandewegheové, které má co vracet

Zvládla náročný program a nyní si zahraje o desátý titul v kariéře. Karolína Plíšková postoupila do prvního letošního duelu o turnajový triumf, když si po čtvrtfinálové výhře proti Jeleně Ostapenkové poradila v rychlém sledu i s Anett Kontaveitovou 6:4 a 6:2. V posledním zápase čeká českou hráčku americká soupeřka Coco Vandewegheová.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: RALPH ORLOWSKI

Šestadvacetiletá Plíšková zvládla zápas bez zaváhání a soupeřce nenabídla ani jednu šanci k brejku. Ve druhém setu dokonce vyhrála všech 16 výměn při svém podání a po hodině a sedmi minutách proměnila esem první mečbol.

"Tentokrát můj servis fungoval, to je v mojí hře vždycky klíčové," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu. V utkání nastřílela šest es a celkem už jich má v této sezoně na kontě 160. Před finále se tak vrátila do čela pořadí před Němku Julii Görgesovou, která má o pět es méně.

Se svou finálovou soupeřkou Vandewegheovou má Plíšková nepříznivou bilanci 2:3. Naposledy s ní hrála loni na US Open, kde ji Američanka vyřadila ve čtvrtfinále. Loňský duel na stuttgartské antuce ovšem vyhrála Plíšková.

Lounská rodačka může získat první titul od loňského července, kdy triumfovala na trávě v Eastbourne. Před týdnem na antuce ve Stuttgartu pomohla českému týmu k postupu do finále Fed Cupu přes Německo.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková zametla s Kontaveitovou a postoupila do finále

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu:

Dvouhra - semifinále: Karolína Plíšková (5-ČR) - Kontaveitová (Est.) 6:4, 6:2, Vandewegheová (USA) - Garciaová (6-Fr.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - semifinále: Melicharová, Peschkeová (USA/ČR) - Kuděrmetovová, Morozovová (Rus./Běl.) 6:3, 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články