Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Plíšková si v Sydney zajistila čtvrtfinále, pokračuje i Rosol v Aucklandu

Sydney/Auckland - Karolína Plíšková na tenisovém turnaji v Sydney nedala šanci Rusce Anastasii Pavljučenkovové a za necelou hodinu postoupila do čtvrtfinále. Pátá nasazená Češka ztratila jen tři gamy při vítězství 6:3, 6:0. V dalším kole narazí na turnajovou jedničku a druhou hráčku žebříčku Rumunku Simonu Halepovou. Jiří Veselý neobhájí na turnaji v Aucklandu loňský titul, prohrál hned v prvním kole 3:6, 5:7 s osmým nasazeným Španělem Robertem Bautistou. Do druhého kola naopak postoupil Lukáš Rosol po vítězství 7:6, 6:4 nad jiným Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem.

Světová jedenáctka Plíšková si loni v Sydney zahrála finále proti Petře Kvitové, která generálku na Australian Open po střevních potížích vynechala.

V zápase 2. kola s Pavljučenkovovou měla vysokou úspěšnost po prvním servisu 81 procent, proměnila pět z jedenácti brejkbolů a výhru slavila už po 58 minutách hry. Ruskou soupeřku porazila i potřetí v kariéře a znovu 2:0 na sety.

Plíšková: S Halepovou budu vědět, jak na tom jsem

O semifinále si Plíšková zahraje s Halepovou a má šanci jí vrátit dvě loňské porážky z Dubaje a Indian Wells, v nichž nezískala ani set. "Těším se na souboj s výbornou soupeřkou, protože takovými zápasy se zlepšuju a vidím, jak na tom jsem," řekla Plíšková."Cítím, že jsem na začátku sezony silnější, lépe podávám a všechno jde zatím dobře," dodala svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka.

Halepová porazila Francouzku Caroline Garciaovou 6:4, 2:6, 6:1 a po utkání si znovu stěžovala na bolest achilovky, kvůli níž minulý týden vynechala turnaj v Brisbane. "Pět minut to bolí a pět minut ne. Nevím, co s tím. Rentgen odhalil jen zánět, ale můžu hrát, tak to zkusím. Budu hrát co nejlépe a soustředěně," plánovala Rumunka.

Zápas Plíškové s Halepovou může být i generálkou na 1. kolo Fed Cupu, neboť Češky se týden po Australian Open utkají v Kluži právě s Rumunkami.

Veselý loni vyhrál v Aucklandu sedm zápasů a pro dosud jediný titul v kariéře si došel z kvalifikace. Letos už byl dvaadvacetiletý tenista rovnou v hlavní soutěži, ale v roli obhájce vydržel v turnaji jen 78 minut. S žebříčkovým favoritem Bautistou ztratil 42. hráč světa Veselý třikrát servis a vypadl.

Rosol porazil o dva roky staršího Garcíu-Lópeze za hodinu a půl a v pátém vzájemném duelu si nad ním připsal třetí výhru. Ve druhém kole si stejně jako před týdnem v Čennaí zahraje s Beniotem Pairem a pátému nasazenému Francouzi bude moci oplatit dvousetovou prohru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články