Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Plíšková si v Dauhá zahraje finále, přešla přes Cibulkovou

Dauhá - Už ve finále je v Dauhá Karolína Plíšková. Česká hráčka porazila nejprve ve čtvrtfinále Číňanku Čang Šuaj, aby poté poprvé v kariéře zvítězila nad Dominikou Cibulkovou (6:4, 4:6 a 6:3). V utkání si pomohla jednadvaceti esy a její soupeřkou ve finále bude Caroline Wozniacká.

Karolína Plíšková
zdroj: Twitter autor: @AustralianOpen

Plíšková sice přišla o servis jako první, ale po dvou brejcích nakonec první set získala. Ve druhém prohrávala už 0:4 a ztrátu dvou brejků už nedohnala. V rozhodující sadě v sedmé hře odvrátila dva brejkboly a vzápětí sama sebrala soupeřce podání. Poté už zápas i díky 21. esu doservírovala k vítězství a po téměř dvou hodinách proměnila druhý mečbol. O tři roky starší soupeřku porazila Plíšková na čtvrtý pokus.

Letošní zápasovou bilanci si Plíšková upravila na 14 výher a jedinou porážku. Tu utrpěla ve čtvrtfinále Australian Open s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou. Pokud uspěje v sobotním finále, připíše si osmý titul na okruhu WTA.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková si v Dauhá zahraje o titul

"Mít dvě výhry v jednom dni je úžasné, navíc jsem poprvé v životě porazila Dominiku. Podmínky byly náročné, takže to nebyl špičkový tenis, ale vítězství se počítá," řekla na kurtu finalistka loňského US Open.

Naopak všechny české zástupkyně ve čtyřhře už vypadly. Po čtvrtečním vyřazení Květy Peschkeové dnes neuspěly ani Andrea Hlaváčková a Barbora Strýcová. Hlaváčková s Číňankou Pcheng Šuaj podlehly ve čtvrtfinále ve třech setech ukrajinsko-kazašské dvojici Olga Savčuková, Jaroslava Švedovová. Obdobně dopadly i Strýcová s Indkou Saniou Mirzaovou v semifinále proti americko-slovinskému páru Abigail Spearsová, Katarina Srebotniková.

Dvouhra - semifinále:

Karolína Plíšková (2) - Cibulková (3-SR) 6:4, 4:6, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články