Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková si o semifinále zahraje s Ósakaovou, Wozniacká končí

Karolína Plíšková se ve čtvrtfinále turnaje v Indian Wells utká s japonskou tenistkou Naomi Ósakaovou, která zdolala Řekyni Marii Sakkariovou 6:1, 5:7, 6:1. S dvacetiletou rodačkou z Ósaky se nejlepší česká hráčka současnosti střetne podruhé. Loni v srpnu v Torontu Ósakaová zápas v rozhodujícím třetím setu vzdala kvůli zranění.

Caroline Wozniacká
zdroj: ISIFA

S kalifornským turnajem se v osmifinále rozloučila nasazená dvojka Caroline Wozniacká. Dánská tenistka podlehla Rusce Darje Kasatkinové 4:6, 5:7, i když v prvním setu vedla 3:0.

"Přechytračila mě," řekla Wozniacká na adresu své přemožitelky, která si po postupu do čtvrtfinále vylepší maximum ve světovém žebříčku.

Dvacetiletá Ruska porazila Wozniackou letos už podruhé, za uplynulý rok dokázala zvítězit nad všemi čtyřmi úřadujícími grandslamovými šampionkami.

"Proti těm nejlepším hraju nejlépe. A když chcete být nejlepší, musíte je porážet," uvedla Kasatkinová.

Po vyřazení Wozniacké zbyla v soutěži z bývalých vítězek kalifornského turnaje už jen světová jednička Rumunka Simona Halepová.

Na premiérový titul z Indian Wells může dál pomýšlet Venus Williamsová, která i se sestrou Serenou turnaj v minulosti dlouhá léta bojkotovala.

Sedmatřicetiletá Američanka postoupila do čtvrtfinále po vítězství nad Lotyškou Anastasijí Sevastovovou 7:6, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články