Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková si chce zajistit semifinále, s Kuzněcovovou ji čeká tvrdý boj

Singapur  - Už po druhém utkání si může tenistka Karolína Plíšková teoreticky zajistit postup do semifinále Turnaje mistryň. Debutantka na vrcholu sezony k tomu ve středu potřebuje v Bílé skupině porazit houževnatou Rusku Světlanu Kuzněcovovou a navíc jí musí pomoct Španělka Garbiňe Muguruzaová výhrou nad Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Utkání můžete sledovat od 13:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Slavící Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

S Kuzněcovovou se světová pětka Plíšková zatím střetla jen jednou a letos v Cincinnati uspěla po třísetovém boji. "Tady to pro mě bude vzhledem k povrchu těžší," řekla čtyřiadvacetiletá česká tenistka. "Bude mi hrát vysoké balony do bekhendu. Musím dobře servírovat a útočit, aby neměla čas mě roztahovat do úhlů," vysvětlila.

Plíšková i Kuzněcovová v prvním utkání v Singapuru odvrátily mečbol a pak urvaly výhru. "No, to jsem si ještě říkala, že jsou trapný, že to takhle protahujou. Pak předvedu něco podobného," smála se Plíšková. Jednatřicetiletá Kuzněcovová v pondělí překonala i únavu z rychlého přesunu z Moskvy do jihovýchodní Asie.

"Bude asi unavenější než já. Ale myslím, že se dá do pořádku a bude připravená," řekla Plíšková. Nejstarší účastnice turnaje Kuzněcovová těží ze svých zkušeností a také se veze díky titulu z Kremlin Cupu na vítězné vlně. "Tenis je trochu jako šachy a s léty praxe dokážete lépe zvolit strategii v důležitých chvílích," uvedla Ruska.

Po Cincinnati říkala Plíšková svému trenérovi Jiřímu Vaňkovi, že se jí proti Kuzněcovové hrálo dobře. "Ale bylo to venku na rychlejším betonu. Tady to bere odskok, Kuzněcovová bude velice nepříjemná," varuje Vaněk. Dvojnásobné grandslamové šampionce Kuzněcovové hraje do karet pomalejší povrch v hale. "Na servisu to bere kick a balóny se trochu zastavují. Hráčkám, které hrají topspiny, to sedí, a to je přesně ona," podotkl kouč.

"Musím hrát aktivně na nohách a tlačit se dopředu, abych předešla chybám," uvedla Plíšková. V duelu proti Radwaňské předvedla Kuzněcovová jednu neobvyklou věc. Ve třetím setu si sestřihla cop, který ji obtěžoval při hře.

"Není to úplně obvyklé, ale pomohlo jí to, tak proč ne? Vlasy jí asi vadily, ale překvapilo mě to," řekla Plíšková. Kuzněcovová letos vyhrála už 21 třísetových zápasů, nejvíce ze všech tenistek. "Přijela jsem sem bojovat. Nemyslím na únavu, na 'jet lag', na emoce. Házím to za hlavu a na kurtu nechám všechno," prohlásila Ruska, která se při šesté účasti na Turnaji mistryň snaží poprvé postoupit ze skupiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články