Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková se v boji o čtvrtfinále utká s Cepedeovou

Paříž – Před Karolínou Plíškovou stojí na French Open osmifinále. Takto daleko na pařížské antuce česká jednička nikdy nebyla. Nyní ji čeká duel s Paraguaykou Veronicou Cepedeovou. Přímý přenos nabídne ČT sport a ctsport.cz, předpokládaný začátek je v 18:30.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

Zápas Plíškové s Cepedeovou je v plánu až jako poslední. Před nimi musí nejdříve skončit jeden duel dvouhry žen a dva singlové zápasy mužů.

Česká hráčka je ve 4. kole na pařížské antuce vůbec poprvé. Její paraguayská sokyně v prvním kole vyřadila Lucii Šafářovou. "Nevím, co hraje za tenis. Pokud spíš běhá a vrací, takový antukový tenis, pak to bude spíš o mně, jestli si to uhraju, nebo udělám chyby. Čekám, že bude hodně běhat," odhadovala Plíšková a vzpomněla si, že proti rodačce z Asunciónu hrála v juniorkách. V roce 2010 ji v juniorce US Open porazila 6:3 a 6:0.

Cepedeová vzbudila v Paraguayi velký rozruch. Zvláště poté, co fotbalová reprezentace dostala v přípravném zápase ve Francii pětibrankový výprask. "Aspoň někdo ve Francii vyhrává a posílá domů radost," řekla tenistka.

V osmifinále French Open byla naposledy před 17 lety její krajanka Rossana de los Ríosová. Cepedeová je ráda, že se jí vyrovnala, a na Plíškovou se těší. "Užiju si to. Čtvrté kolo je obrovský úspěch, ale zadarmo se nedám," řekla Cepedeová.

Pondělní program French Open (začátky v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera: Suárezová (21-Šp.) - Halepová (3-Rum.), Murray (1-Brit.) - Chačanov (Rus.), Wawrinka (3-Švýc.) - Monfils (15-Fr.), Garciaová (28-Fr.) - Cornetová (Fr.).

Kurt Suzanne Lenglenové: Svitolinová (5-Ukr.) - Martičová (Chorv.), Verdasco (Šp.) - Nišikori (8-Jap.), Anderson (JAR) - Čilič (7-Chorv.), Karolína Plíšková (2-ČR) - Cepedeová (Par.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články