Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Plíšková se těší do USA na návrat k turnajům a říká: Letím a nechytím to

Po skoro půlroční koronavirové pauze vyhlíží Karolína Plíšková comeback na okruh WTA. Světová trojka plánuje hrát koncem srpna v New Yorku, kde je ve Flushing Meadows na programu přeložený podnik Cincinnati Masters a krátce nato grandslamové US Open.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

Kvůli šíření koronaviru stále panuje určitá nejistota, zdali se bude v USA hrát, ale Plíšková doufá, že se turnaje uskuteční. "I když si říkám, že se to mění každým dnem, fakt věřím, že to bude," uvedla v Praze na Štvanici během charitativní akce Tipsport Elite Trophy.

Odletět za Atlantik by měla koncem příštího týdne. "Nejhorší scénář by byl, kdybychom vzlétli a poslali by nás zpět. To už tady jednou bylo," připomněla zkušenost, kdy se chystala na turnaje v Miami a Indian Wells, ale oba byly zrušeny. 

Sezona na okruhu WTA se znovu rozjela tento týden na antuce v Palermu. Pokračovat bude na stejném povrchu v Praze a na betonu v americkém Lexingtonu.

Plíšková strávila uplynulé dva týdny přípravou v Monaku. "A docela se to povedlo. Hrála jsem po delší době dvakrát denně. Odtrénovala jsem toho docela dost a nic mě nebolelo," pokračovala spokojeně.

Zátěžový test přijde v Americe, kde by měla finalistka US Open z roku 2016 odehrát dva turnaje za sebou. "Tělo se s tím popasuje," nebojí se a dodává, že je připravena i na přísná bezpečnostní opatření a pohyb jen mezi hotelem a kurty. "Možná nám začne hrabat, ale rozhodla jsem se, že chci hrát. Tohle by neměl být problém."

Pravidelné testování a klid na hotelu

Na turnajích čeká Plíškovou a spol. testování na covid-19 každé čtyři dny. Největší obavu má lounská rodačka pochopitelně z možnosti, že by byla pozitivní. "A musela být někde dlouho zavřená na pokoji. Ale takhle nad tím nesmím přemýšlet. Letím a nechytím to," prohlásila.

Zpět do kolotoče turnajů WTA se těší ještě z dalšího důvodu. "Že budu dvacet čtyři hodin zavřená na pokoji," vysvětlila.

V Praze má totiž vedle tréninků blízko k rodině, přátelům a pořádá také kempy pro děti. "Nedokážu nikomu říct ne, protože teď byl čas, takže jsem byla docela unavená. A to na turnajích není. Těším se, že za sebou zavřu, nebudu mít povinnosti a bude klid," zakončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články