Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Plíšková se na postup ve Stuttgartu natrápila, uspěly Vondroušová i Kvitová

Start do zápasu neměla dobrý, po jeho konci ale mohla slavit. Karolína Plíšková postoupila do druhého kola halového antukového turnaje ve Stuttgartu. Šestá nasazená se v úvodním kole trápila s Tamarou Korpatschovou a Němku porazila 7:5, 3:6 a 6:3 za dvě hodiny a 18 minut. Uspěla i Markéta Vondroušová, která v českém duelu prvního kola zdolala Marii Bouzkovou 6:1 a 7:6, a také Petra Kvitová. Obhájkyně titulu je ve čtvrtfinále po vítězství nad Mariou Sakkariovou 6:3, 3:6 a 6:3.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Thomas Kienzle

Kvitová narazila na Sakkariovou popáté v kariéře a počtvrté se rozhodovalo až ve třetím setu. Rozhodující sada vyšla lépe sedmé nasazené Češce, která sice ztratila vedení 3:1, ale nakonec po dvou a půl hodinách vyhrála.

O postup do semifinále si jednatřicetiletá Kvitová zahraje s vítězkou zápasu mezi domácí Angelique Kerberovou a turnajovou čtyřkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny, proti které už letos nastoupila v Miami a prohrála ve třech setech.

Je nám líto, video expirovalo.
Obhájkyně titulu Kvitová je ve Stuttgartu ve čtvrtfinále

Plíšková začala zápas s Korpatschovou, až 137. hráčkou žebříčky dvouhry WTA, která se do pavouku dostala až jako náhradnice, špatně a prohrávala 0:3. Od stavu 2:5 ale získala pět her v řadě a první sadu získala. Ve druhé šla jako první do brejku, ale o set po chybách přišla. V rozhodujícím dějství si vypracovala náskok 5:1 a zápas ukončila až o tři hry později.

"Bylo to delší, než jsem očekávala, ale byl to první zápas na antuce. Chvilku trvalo, než jsem získala rytmus. Každá výhra je důležitá, i když jsem nehrála nejlépe, tak zvedne sebevědomí a doufám, že se do dalšího kola zlepším," řekla stuttgartská šampionka z roku 2018.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková postoupila ve Stuttgartu do druhého kola

Další soupeřkou Plíškové, kterou trápilo v přípravě na antukovou sezonu zápěstí, bude Lotyška Jelena Ostapenková. Se šampionkou Roland Garros z roku 2017 má vyrovnanou bilanci 3:3, poslední dva vzájemné zápasy prohrála. V roce 2018 Ostapenkovou ve Stuttgartu ve čtvrtfinále ve třech setech udolala.

Vondroušová získala první set jasně, ale ve druhém musela bojovat. Za stavu 5:4 nevyužila dva mečboly při podání Bouzkové a vzápětí přišla o servis. Vynutila si ale tie-break, v kterém vedla 6:4 a nakonec proměnila svůj pátý mečbol.

"První set jsem hrála moc dobře, moc nechybovala a nedala jí šanci. Ve druhém to bylo těžší, odehrála skvělý set, mohlo být na obě stany a jsem ráda, že jsem uhrála dobře tie-break. Jsem ráda, že jsem vyhrála ve dvou setech, ale byl to s Maruškou těžký zápas. Povedlo se mi pár kraťasů, dobře jsem podávala a držela míč ve výměnách," řekla Vondroušová.

V boji o čtvrtfinále se Vondroušová utká s druhou nasazenou Simonou Halepovou z Rumunska, kterou v předešlých dvou vzájemných zápasech v roce 2019 po boji porazila. "Tady to bude jiný. Půjdu si to užít a odehrát co nejlepší zápas," řekla jednadvacetiletá sokolovská rodačka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články