Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plíšková s Kvitovou míří do semifinále, Záhlavová-Strýcová skončila

Sydney - Tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková postoupily do semifinále turnaje v Sydney a mohly by se v střetnout v boji o titul. Jako první prošla mezi nejlepší čtyři Plíšková po výhře nad Španělkou Carlou Suárezovou 4:6, 6:4 a 6:0. Tři sety potřebovala i druhá nasazená Kvitová, aby si poradila s Australankou Jarmilou Gajdošovou 4:6, 6:3 a 6:4 za dvě hodiny a dvě minuty.

Z českých čtvrtfinalistek v Sydney tak neuspěla jen Barbora Záhlavová-Strýcová, která prohrála s bulharskou obhájkyní titulu Cvetanou Pironkovovou 4:6 a 1:6. Právě s kvalifikantkou Pironkovovou se v semifinále utká Kvitová.

V zápase s Gajdošovou nepředvedla Kvitová nejlepší výkon, střídala vítězné míče s chybami a dlouho se při podání slovenské rodačky nemohla prosadit. Po ztracené první sadě už ve druhé vedla 5:1, ale set si ještě zkomplikovala. V rozhodujícím setu o první brejk ještě přišla, ale po tom druhém už zápas dokončila.

Světová dvaadvacítka Plíšková se proti Suárezové rovněž pomaleji rozjížděla. Až ve druhém setu zpřesnila hru a zlepšila pohyb. Od stavu 2:3 pak dominovala a získala deset ze zbylých jedenácti her. Svěřenkyně Jiřího Vaňka zápas ukončila rázně čtyřmi esy v řadě, celkem nastřílela 15 es.

"Zlepšila jsem pohyb, servis a obecně hraju solidně. Jsem lepší hráčkou a můžu porážet ty nejlepší," řekla dvaadvacetiletá Plíšková. V semifinále turnaje vyšší kategorie Premier je Plíšková poprvé v kariéře. Její soupeřkou o finále bude buď Němka Angelique Kerberová, nebo Španělka Garbine Muguruzaová.

Ve vítězném návratu pokračuje argentinský tenista Juan Martín del Potro. Vítěz US Open z roku 2009, jenž po operaci zápěstí zmeškal takřka celou minulou sezonu, vyřadil ve 2. kole prvního nasazeného Itala Fabia Fogniniho 4:6, 6:2, 6:2. "Zápěstí je na tom stejně, nezhoršuje se to. Jsem šťastný, že jsem poprvé porazil hráče z první dvacítky," řekl Del Potro. 

Muži:

Dvouhra - 2. kolo: Del Potro (Arg.) - Fognini (1-It.) 4:6, 6:2, 6:2, Benneteau (4-Fr.) - Pospisil (Kan.) 7:6 (7:3), 6:3, Kukuškin (Kaz.) - Cuevas (6-Urug.) 7:5, 7:5.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále: Pironkovová (Bulh.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:4, 6:1, Kvitová (2-ČR) - Gajdošová (Austr.) 4:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Dateová-Krummová, Karolína Plíšková (Jap./ČR) - Chan Hao-Ching, Peschkeová (4-Tchaj-wan/ČR) 7:6 (7:3), 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články