Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková: S kvalitou soupeřky se zvedá i moje hra

Ostrava - Zatímco k sobotní povinné výhře nad španělskou dvojkou Larou Arruabarrenaovou se spíš protrápila, v bitvě jedniček tenistka Karolína Plíškova po excelentním výkonu smetla Garbiňe Muguruzaovou 6:2 a 6:2. Třetí hráčka světa tak obě své dvouhry v utkání 1. kola Fed Cupu vyhrála a vytvořila tím základ pro postup do semifinále.

Sport
zdroj: ČT4

"Bylo to lepší, hra se zvedla. Se soupeřkou se zvedá i moje úroveň a hraje se mi líp. Cítila jsem se na kurtu o hodně líp než v sobotu," řekla Plíšková, která šla na dvorec povzbuzena videovzkazem od zraněné spoluhráčky Petry Kvitové. "Byli jsme tím překvapeni, nikdo z nás o tom nevěděl. Je fajn, že nám Petra fandí takhle na dálku, když už tu s námi není."

I když na sebe narazily dvě hráčky z elitní světové desítky, průběh byl jednoznačný. Už ve čtvrté hře Plíšková prolomila soupeřčin servis a k vlastnímu podání dnes přidala i lepší return. "Ten return byl oproti sobotě o hodně lepší, ale bylo to i tím, že její servis se mi returnoval o hodně líp," řekla Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková: Moje rychlá hra dnes fungovala, od začátku jsem diktovala tempo

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun si myslí, že Muguruzaová už je ve vzájemných zápasech svázaná špatnou bilancí. Z pěti turnajových soubojů čtyřikrát prohrála. "Myslím, že ona to už má v hlavě. Když to navíc bylo v obou setech 4:1, 4:1, tak to na ni mohlo dolehnout. Pro ni je moje hra asi nepříjemná, nervózněji už začala. Někde to tam asi je," řekla Plíšková, která Španělku porazila popáté v řadě.

Na své hře Plíšková nenalezla žádné zásadní nedostatky. "Bylo to bez jediné komplikace. Včera jsem si to protrpěla, sobota je vždycky těžší, ale musela jsem si tím projít. Proti jedničce se mi hraje líp, věděla jsem, že musím hrát dobře, jinak že prohraju, a věděla jsem, že budu hrát líp. Důležité bylo, že jsem si tu úroveň držela celý zápas," řekla Plíšková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články