Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plíšková rozjeté Bencicové stopku nevystavila a v Indian Wells končí ve čtvrtfinále

Čtvrtfinále se stalo konečnou pro Karolínu Plíškovou na turnaji v Indian Wells. Pátá nasazená hráčka podlehla 3:6, 6:4 a 3:6 Belindě Bencicové ze Švýcarska, která natáhla vítěznou sérii už na dvanáct zápasů a po triumfu v Dubaji útočí na druhý titul za sebou.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Mark J. Terrill

Do finále čtyřhry postoupily Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Loňské vítězky dvou grandslamových turnajů zdolaly sestry Čchan Jüng-žan a Čchan Chao-čching z Tchaj-wanu 10:6 v supertie-breaku.

Plíšková hrála na tvrdém povrchu v Kalifornii mezi nejlepší osmičkou počtvrté v řadě, ale stejně jako loni se do semifinále nedostala. Dvaadvacetiletá Bencicová opět potvrdila skvělou formu, v předchozím kole hladce vyřadila světovou jedničku a obhájkyni titulu Naomi Ósakaovou z Japonska.

"Ani jsem nevěřila, že dneska zase vyhraju," přiznala dvaadvacetiletá Švýcarka po 12. vítězství v řadě. Po Dubaji má našlápnuto k triumfu na dalším velkém turnaji.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková podlehla Bencicové a v Indian Wells skončila ve čtvrtfinále

Švýcarka, 23. hráčka žebříčku WTA, se v úvodu zápasu lépe pohybovala a dvakrát sebrala Plíškové podání. Česká tenistka mohla srovnat na 3:3, ale promarnila oba brejkboly.

Brejk se jí povedl až na začátku druhé sady, hned vzápětí přišel díky agresivnější hře i druhý, avšak soupeřka ani za stavu 0:4 nerezignovala. Snížila na 3:4, tři možnosti na vyrovnání ale nevyužila. V úporném boji ještě Bencicová odvrátila čtyři setboly, při pátém poslala míč do sítě.

"Nešla jsem na kurt s žádným velkým očekáváním. Snažím se nic nevymýšlet a jen hrát. Věřím svým instinktům, zatím to funguje," radovala se bývalá světová sedmička, kterou v posledních letech sužovaly zdravotní problémy. Loni to byla únavová zlomenina v chodidle, předtím zápěstí a záda.

V třetím setu Švýcarka opět přidala na důrazu a útočila. Dlouhou čtvrtou hru ještě nezískala, ale brejkem v osmém gemu pak zápas rozhodla. Při mečbolu se return Plíškové nevešel do dvorce a zápas po dvou hodinách a 18 minutách skončil.

Plíšková spokojená nebyla. "Mám pocit, že jsem se od začátku prala spíš sama se sebou. Fyzicky to bylo hodně těžké a ani vítr mi moc nepomohl. Takže můj servis byl špatný a ani údery nebyly zrovna přesné," uvedla. "Třetí set jsem doslova vydřela, ale jinak to mělo hodně daleko do mého dobrého tenisu," dodala.

Plíšková byla šestou hráčkou z elitní desítky, kterou rozjetá Bencicová v této sezoně porazila. Švýcarka už má jistotu, že se v novém žebříčku vrátí do dvacítky.

Po Karolíně Plíškové se pokusí zastavit vítěznou sérii Bencicové šampionka loňského Wimbledonu Angelique Kerberová. Do semifinále v Indian Wells se Němka probojovala po výhře 7:6, 6:3 v souboji bývalých světových jedniček nad domácí Venus Williamsovou.

Skvělou formu má letos i Francouz Gaël Monfils, ale v Indian Wells ho zradila achilovka. Do semifinále tak bez boje poslal sedmého nasazeného Rakušana Dominica Thiema. "Už pár dnů mě hodně bolí levá achilovka. Zkusil jsem se rozcvičit, ale nejde s tím hrát," omluvil se osobně Monfils fanouškům na kurtu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells:

Ženy: Dvouhra - čtvrtfinále: Bencicová (23-Švýc.) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:3, 4:6, 6:3. Kerberová (8-Něm.) - V. Williamsová (USA) 7:6 (7:3), 6:3.

Čtyřhra - semifinále: Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching (8-Tchaj-wan) 5:7, 7:6 (7:5), 10:6.

Muži: Dvouhra - čtvrtfinále: Thiem (7-Rak.) - Monfils (18-Fr.) bez boje.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články