Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plíšková postoupila v Římě do 3. kola, končí Veselý i Strýcová

Řím - Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Římě do osmifinále. Druhá nasazená tenistka porazila na italské antuce Američanku Lauren Davisovou 6:1, 6:1 a o místo ve čtvrtfinále, které by jí v žebříčku zajistilo posun na místo světové dvojky, se utká s Timeou Bacsinszkou. Švýcarská hráčka vyřadila Barboru Strýcovou 6:4, 6:2. Na turnaji končí i Jiří Veselý. Český hráč nestačil na Jacka Socka 4:6, 6:3 a 6:7.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Wilfredo Lee

Třetí hráčka pořadí WTA, jež v Římě útočí na postavení těhotné Sereny Williamsové, strávila s Davisovou na kurtu jen necelou hodinu. Svou hru Plíšková tradičně opírala o skvělé podání a dařilo se jí i na returnu.

V úvodním setu sebrala soupeřce dvakrát podání a sama naopak všechny tři brejkboly odvrátila. Ve druhé sadě už Davisové žádnou šanci nenabídla a při jejím servisu proměnila čtvrtý mečbol.

Roli favoritky nesplnila Strýcová, která v utkání ztratila hned šestkrát své podání a o čtyři roky mladší Švýcarce podlehla za hodinu a tři čtvrtě.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková neměla v Římě potíže s Davisovou

Veselý nestačil na Socka ani v třetím vzájemném duelu na ATP Tour. Třiadvacetiletý český tenista sice porazil o rok staršího Američana v roce 2013 na challengeru v Prostějově, tomu se však nyní podařila antuková odveta. Sock zvítězil po více než dvou a půl hodinách a zahraje si se Španělem Rafaelem Nadalem, jemuž vzdal za stavu 0:3 kvůli zraněnému kolenu krajan Nicolás Almagro.

Po úterním vyřazení Andyho Murrayho se dnes s turnajem rozloučila i Angelique Kerberová. Němku, jež se od minulého turnaje v Madridu potýká se zraněním stehna, vyřadila estonská kvalifikantka Anett Kontaveitová.

Svého soupeře pro třetí kolo už zná Tomáš Berdych, střetne se s Kanaďanem Milosem Raonicem. Turnajová pětka porazila 6:4, 6:3 loučícího se německého veterána Tommyho Haase.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Muži, dvouhra - 2. kolo: Nišikori (7-Jap.) - Ferrer (Šp.) 7:5, 6:2, Sock (13-USA) - Veselý 6:4, 3:6, 7:6 (7:1), Raonic (5-Kan.) - Haas (Něm.) 6:4, 6:3, A. Zverev (16-Něm.) - Troicki (Srb.) 6:3, 6:4, Del Potro (Arg.) - Edmund (Brit.) 7:5, 6:4,

Ženy, dvouhra - 2. kolo: Karolína Plíšková (2) - Davisová (USA) 6:1, 6:1, Halepová (6-Rum.) - Siegemundová (Něm.) 6:4, 6:4, Svitolinová (8-Ukr.) - Cornetová (Fr.) 6:4, 7:6 (13:11), Bertensová (15-Niz.) - Bellisová (USA) 6:4, 6:0, Barthelová (Něm.) - Wang Čchiang (Čína) 6:3, 6:4, Bacsinszká (Švýc.) - Strýcová (14) 6:4, 6:2, Kontaveitová (Est.) - Kerberová (1-Něm.) 6:4, 6:0, V. Williamsová (9-USA) - Curenková (Ukr.) 6:4, 6:3, Görgesová (Něm.) - Jankovičová (Srb.) 2:6, 7:6 (7:2), 6:1. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články