Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková postoupila do čtvrtfinále v Miami, Dijasová musela zápas skrečovat

Pouze 57 minut strávila na kurtu ve 4. kole turnaje v Miami Karolína Plíšková. Její soupeřka Zarina Dijasová z Kazachstánu totiž utkání za stavu 6:2, 2:1 pro českou jedničku vzdala kvůli zranění. Ve čtvrtfinále narazí rodačka z Loun na lepší z dvojice Agnieszka Radwaňská - Viktoria Azarenková. 

Karolína Plíšková na turnaji v Miami
zdroj: USA Today Sports autor: Geoff Burke

Šestadvacetiletá Plíšková, která v Miami obhajuje loňské semifinále, vstoupila do zápasu výborně. Hned v úvodním gamu vzala o dva roky mladší tenistce podání. Totéž dokázala i v páté hře a první set, v jehož závěru si Dijasová vyžádala ošetření, získala poměrem 6:2.

Také ve druhém dějství se podařil české hráčce rychlý brejk, tentokrát ve třetím gamu. V následující hře Dijasová duel skrečovala.

Plíšková ji proto porazila také ve druhém vzájemném střetnutí na okruhu WTA. V pavouku ženské dvouhry je v Miami stále i Petra Kvitová, která v osmifinále nastoupí proti talentované Lotyšce Jeleně Ostapenkové.

V osmifinále naopak dohrála nasazená trojka Španělka Garbiňe Muguruzaová. Úřadující vítězka Wimbledonu podlehla v souboji grandslamových šampionek loňské královně US Open Sloane Stephensové 3:6, 4:6. 

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo: Karolína Plíšková (5-ČR) - Dijasová (Kaz.) 6:2, 2:1 skreč., Stephensová (13-USA) - Muguruzaová (3-Šp.) 6:3, 6:4, Kerberová (10-Něm.) - Wang Ja-fan (Čína) 6:7 (1:7), 7:6 (7:5), 6:3.

Muži:
Dvouhra - 3. kolo: Carreňo (16-Šp.) - Johnson (USA) 6:4, 6:4, Verdasco (31-Šp.) - Kokkinakis (Austr.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:4), Kyrgios (17-Austr.) - Fognini (15-It.) 6:3, 6:3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články