Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plíšková porazila v Moskvě Dulgheruovou a drží šanci na Masters

Moskva - Tenistka Karolína Plíšková odvrátila v utkání 1. kola turnaje v Moskvě s Alexandrou Dulgheruovou dva mečboly a po výhře 6:4, 5:7 a 7:6 drží šanci na premiérový postup na Turnaj mistryň. Cestu do Singapuru si může teoreticky zajistit jen v případě titulu v ruské metropoli. Šestou nasazenou Plíškovou nyní čeká Lotyška Anastasija Sevastovová (134. WTA), která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Francois Mori

Plíšková zdolala Dulgheruovou po dvou hodinách a čtyřiceti minutách, ale zápas mohla rozhodnout dříve. Jenže ve druhém setu neudržela brejk a v rozhodujícím třetím přišla po chybách o vedení 4:1. V tie-breaku už Plíšková prohrávala 4:6, ale oba mečboly odvrátila, přičemž při druhém udělala Rumunka dvojchybu. Česká hráčka pak sama využila druhou možnost zápas ukončit po autu Dulgheruové za základní čáru.

Na Kremlin Cupu bojuje o účast na Turnaji mistryň také Lucie Šafářová, která je v lepší pozici než Plíšková. V aktuálním pořadí sezony je Šafářová sedmá a sama si zajistí účast postupem do semifinále, nebo jí stačí postup do čtvrtfinále, pokud Španělka Carla Suárezová nezíská titul.

První soupeřkou Šafářové bude ve středu od 12:00 SELČ domácí hráčka Anastasia Pavljučenkovová, která v úvodním kole porazila Rumunku Monicu Niculescuovou 7:5, 0:6, 6:4. Česká tenistka měla coby nasazená dvojka na úvod volno.

S Pavljučenkovovou se Šafářová utká posedmé, zatím ji zdolala jen dvakrát. Brněnská rodačka vyhrála poslední vzájemný duel se svou dobrou kamarádkou letos v květnu v prvním kole Roland Garros, kde nakonec došla až do finále. Šafářová nedávno prodělala bakteriální infekci a po návratu na turnaje vypadla minulý týden v Linci v prvním kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články