Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Plíšková poprvé přemohla Makarovovou a jde v Miami dál, Strýcová naopak končí

Trápení Karolíny Plíškové proti Rusce Jekatěrině Makarovové skončilo. Šestá hráčka světového žebříčku svoji soupeřku poprvé v kariéře porazila, když na turnaji v Miami v rámci 2. kola zvítězila 7:5, 7:5. Ve stejné fázi naopak vypadla další česká reprezentantka Barbora Strýcová. Pětadvacátá nasazená hráčka, jež měla na Floridě stejně jako Plíšková na úvod volný los, prohrála s Američankou Christinou McHaleovou 1:6, 4:6.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Aaron Gilbert

Plíšková, jež ve středu oslavila 26. narozeniny, prohrála s Makarovovou všechny tři předchozí vzájemné duely a ani do dalšího nevstoupila dobře. Od prvního gamu musela dotahovat a výhru vybojovala vždy až v koncovkách setů. V každé sadě přišla dvakrát o servis, pokaždé ale dokázala odpovědět a setbol i mečbol proměnila při podání soupeřky.

Jednatřicetiletá Strýcová úvodní duel nezvládla na třetím turnaji v řadě. Stejně se rozloučila na předchozím elitním podniku v Indian Wells, v prvním kole vypadla v únoru v Dubaji. Výhru naposledy slavila v Dauhá.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková zvládla v Miami duel s Makarovovou

Proti McHaleové se Strýcová dlouho nedokázala chytit a rychle prohrávala 0:5. Pak se sice hra vyrovnala a obě hráčky se v jednotlivých gamech vždy dlouho přetahovaly, česká tenistka ale dokázala využít jen jediný z jedenácti brejkbolů a dál ztrácela. Soupeřka jí prolomila servis ještě dvakrát a po necelých dvou hodinách slavila postup do 3. kola.

Desátého nasazeného Tomáše Berdycha čeká ve druhém kole mužské dvouhry Jošihito Nišioka. Dvaadvacetiletý Japonec, který v žebříčku ATP figuruje ve čtvrté stovce, vyřadil Australana Alexe De Minaura.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články