Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková podlehla ve čtvrtfinále Lučičové, pohádka chorvatské veteránky pokračuje

Melbourne - Karolína Plíšková skončila na Australian Open ve čtvrtfinále. Turnajová pětka nestačila na chorvatskou veteránku Mirjanu Lučičovou-Baroniovou a prohrála 4:6, 6:3 a 4:6. Díky premiérové účasti ve čtvrtfinále v Melbourne Plíšková vylepší své maximum ve světovém žebříčku, z pátého místa se posune na třetí.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: Edgar Su

V utkání s Lučičovou-Baroniovou byla Plíšková častěji pod tlakem a dala skoro o polovinu méně vítězných míčů (23:42). Chorvatka hrála mnohem odvážněji, Češka přišla sedmkrát o podání a nezvládla koncovky první a třetí sady.

"Pálila opravdu hodně dobře, byla jsem furt pod tlakem, hlavně když jsem nedala první servis. Prostě hrála líp, byla agresivnější. Někdy jsem byla vůbec ráda, když jsem to vrátila do kurtu," řekla Plíšková.

V rozhodujícím setu vedla Plíšková 4:3. Lučičová-Baroniová si vzala pauzu na ošetření a Plíšková pak prohrála 12 ze zbylých 13 výměn. Při mečbolu napálila míč z returnu forhendem do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková nestačila v Melbourne na Lučičovou-Baroniovou

"Pár chyb dala, takže šance byly. Ale byl to těžký zápas. Mám pocit, že jsem to dnes neměla ve svých rukou," komentovala Plíšková utkání, které trvalo přes hodinu a tři čtvrtě.

Loňská finalistka US Open Plíšková, od prosince svěřenkyně kouče Davida Kotyzy, tak prohrála po devíti vyhraných zápasech poprvé v sezoně.

"Lepší začátek sezony jsem ještě nikdy neměla. Vyhraný turnaj v Brisbane, premiérové čtvrtfinále na Australian Open a zápasová bilance 9:1 je určitě skvělý start roku. Navíc začínáme nově s trenérem Davidem Kotyzou, takže si to na úvod všechno docela sedlo a až na dnešní výsledek to asi dopadlo nejlépe, jak pro začátek mohlo," konstatovala čtyřiadvacetiletá tenistka.

Mirjana Lučičová-Baroniová po vítězství ve čtvrtfinále Australian Open
zdroj: Reuters autor: Jason Reed

Lučičová vyzve ve veteránském semifinále Serenu Williamsovou

O deset let starší Lučičová-Baroniová si zahraje druhé grandslamové semifinále v kariéře. Do toho prvního se dostala již před 18 lety ve Wimbledonu. Soupeřkou 79. hráčky žebříčku WTA bude světová dvojka a dvaadvacetinásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová z USA.

Lučičová-Baroniová, jejíž nadějnou kariéru před lety zastavily zdravotní a osobní problémy, které souvisely s násilnickým otcem Marinkem, úspěch oplakala. "Vím, že pro každou hráčku znamená postup do semifinále hodně. Ale pro mě je to ohromující. Na tenhle den a těch posledních pár týdnů nikdy nezapomenu. Tohle opravdu spravilo můj život a všechno, co se stalo," uvedla.

O finále se utká se Serenou Williamsovou, která je ještě o rok starší. Americká hvězda vyřadila Britku Johannu Kontaovou po setech 6:2, 6:3. "Je to úžasné, třicítka je nová desítka," žertovala šestinásobná vítězka o věku obou semifinalistek. "Jsem na Mirjanu pyšná, hrála výborně. Ať se stane cokoli, někdo starší než 34 bude ve finále, to je skvělé," uvedla Williamsová.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open:

Dvouhra ženy - čtvrtfinále: Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Karolína Plíšková (5) 6:4, 3:6 6:4, S. Williamsová (2-USA) - Kontaová (9-Brit.) 6:2, 6:3.

Dvouhra muži - čtvrtfinále: Dimitrov (15-Bul.) - Goffin (11-Belg.) 6:3, 6:2, 6:4, Nadal (9-Šp.) - Raonic (3-Kan.) 6:4, 7:6 (9:7).

Čtyřhra ženy - semifinále: Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) - Hozumiová, Katóová (Jap.) 6:2, 4:6, 6:4, Hlaváčková, Pcheng Šuaj (12-ČR/Čína) - Garciaová, Mladenovicová (1-Fr.) 7:6 (7:4), 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články