Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Plíšková neproměňovala brejkboly a v Tokiu končí

Karolína Plíšková do čtvrtfinále v Tokiu nepostoupila. Světová dvacítka a vítězka turnaje z roku 2018 podlehla ve druhém kole 3:6, 4:6 Chorvatce Petře Martičové.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková vypadla v Tokiu už ve druhém kole

Nasazená šestka Plíšková na úvod v Tokiu porazila bulharskou kvalifikantku Isabellu Šinikovovou, v osmifinále už ale roli papírové favoritky nepotvrdila. Třicetiletá česká tenistka se sice proti o rok starší Chorvatce dostala k deseti brejkbolům, proměnila ale jen jediný. Sama naopak ztratila servis čtyřikrát, naposledy v desátém gamu druhého setu, kdy při soupeřčině mečbolu udělala pátou dvojchybu v zápase.

V osmém vzájemném duelu prohrála Plíšková se 46. hráčkou žebříčku Martičovou popáté, ale poprvé na tvrdém povrchu. "Karolína je skvělá hráčka a v minulosti mě několikrát porazila, takže jsem očekávala těžký zápas. Za výhru jsem moc šťastná," řekla Martičová.

V závěru druhého setu začalo pršet, a kdyby šlo utkání do třetí sady, muselo by se dohrávat pod zataženou střechou Ariake Colisea. "Doufala jsem, že budeme hrát pod otevřeným nebem. Při mečbolu ale začalo pršet opravdu hustě, takže jsem měla velkou radost, že jsem ten bod získala," uvedla Martičová.

Japonští fanoušci přišli o svou hvězdu Naomi Ósakaovou, jež kvůli nemoci odstoupila před zápasem 2. kola. Do čtvrtfinále tak bez boje postoupila Beatriz Haddadová Maiaová z Brazílie.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články