Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plíšková: Nechci tlačit na výsledky na grandslamech, nevyplácí se mi to

Konec právě uplynulé sezony byl pro Karolínu Plíškovou hořkosladký. Zranění lýtka a zápěstí ji nepustilo do finálového klání Fed Cupu proti Američankám. Světová osmička tak přišla o další triumf v týmové soutěži. Letošní semifinalistka turnaje mistryň zahájila přípravu na novou sezonu, ve které by ráda zopakovala triumf na některém z větších turnajů. Úspěchy na grandslamech nebo žebříčkovým umístěním se naopak nechce příliš svazovat.

Tenistka Karolína Plíšková v Tokiu
zdroj: ČTK/AP autor: Eugene Hoshiko

Absence na finále Fed Cupu v pražské O2 areně Plíškovou stále mrzí. "Hlavně proto, že ta šance na vítězství byla veliká, i když jsem ještě nevěděla, že nebude hrát ani Petra (Kvitová). Na druhou stranu, ten tým byl tak silný, že jsem se toho rozhodnutí vůbec nebála, věřila jsem, že to holky zvládnou," uvedla.

"Měla jsem v sezoně spoustu drobnějších zranění, která tak nějak hrnete v sezoně před sebou. Konec sezony byl hektický, objížděla jsem spoustu turnajů, abych se dostala na Masters, a tohle si nakonec vybralo svou daň. Už mi není dvacet, tělo jinak regeneruje, bohužel to vyšlo zrovna na fedcupový víkend," dodala Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková: Uvědomuji si, že už jsem pro některé vzorem

Český ženský tenis podle ní teď prožívá skvělé období. "Všichni se nás ptají, jak to děláme, že máme tolik hráček ve stovce, spoustu skvělých deblistek, na Turnaji mistryň jsme měli snad sedm tenistek. Jsem za to ráda nejen kvůli Fed Cupům, ale také proto, že takhle můžeme reprezentovat svou zemi. Tím nechci nějak snižovat chlapy, v žebříčku to není ono, ale také máme výborné hráče. Teď to táhneme my, ale to se může zas brzy změnit," poznamenala Plíšková.

Bývalá světová jednička se momentální pozicí na žebříčku WTA nestresuje. "Žebříček je důležitý, takže ho samozřejmě každý sleduje. Ale tím, že už jsem byla na jedničce, tak to pro mě není hlavní cíl, i když bych se tam samozřejmě chtěla vrátit. Nechci tlačit ani na výsledky na grandslamu, protože se mi ukázalo, že se to nevyplácí. Důležitý pro mě bude samozřejmě úspěch na větších turnajích, ideálně získat zas nějaký titul," nastínila Plíšková.

V nabité sezoně je těžké udržet maximální formu po delší čas. "Často se mi stává, že když na jednom turnaji hraju dobře, tak na dalším vypadnu hned na začátku. Proto si před velkými turnaji i grandslamy dávám týdenní pauzu, aby se mi tam tohle nestávalo," uvedla Plíšková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články