Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Plíšková nad svou hrou nejásá, ale přesto říká: Bude těžké mě porazit

Paříž – Není se svou hrou spokojená, ale postupuje. Karolína Plíšková, dvojka French Open, je v Paříži už v osmifinále. Od loňského US Open v New Yorku je potřetí za sebou na grandslamovém turnaji mezi posledními šestnácti tenistkami.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP/Petr David Josek

Na newyorský turnaj vzpomíná jen v dobrém. "To byl důležitý krok. Díky tomu se cítím dobře, i když nepředvádím nejlepší výkony. Už vím, že v úvodních kolech nemusíte vystřihnout skvělý tenis, ale prostě se přes ně musíte nějak dostat. To je velký posun," řekla hráčka, která je po vyřazení jedničky Kerberové v Paříži nejvýš nasazená.  

Na Roland Garros už porazila tři soupeřky, které na tom byly v žebříčku podstatně hůř. "Jsem dobře nastavená v hlavě. Jsem schopná se tím prokousat, i když se necítím dobře. Je důležité, aby aspoň jedna z hlavních zbraní - forhend a servis - fungovala. Pak, když to ostatní nejde, tak se s tím dá hrát a i vyhrát proti takovýmhle hráčkám," řekla Plíšková po výhře ve 3. kole nad Němkou Carinou Witthöftovou, 73. tenistkou pořadí WTA.  

Boj o čtvrtfinále svede v pondělí s Veronicou Cepedeovou z Paraguaye, 97. hráčkou světa. "Znovu bych měla vyhrát, v tom je to tady zatím podobné," vrátila se k losu, který jí zatím nabízí žebříčkově daleko hůř postavené hráčky (Čeng Saj-saj 67., Alexandrovová 86.). "Připravuju se na to, jako kdybych hrála se Serenou Williamsovou nebo s opravdu dobrou hráčkou. Nechci to podcenit. Vím, že na antuce nehraju nejlíp, proto chci udělat sto procent, abych s takovými hráčkami neprohrála," řekla třetí hráčka žebříčku, která se v případě postupu do finále stane první hráčkou světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková si po výhře nad Witthöftovou zahraje v osmifinále French Open

Znovu se ale vrací k tomu, že antuka není její oblíbený povrch. "I když jsem dvojka na papíře, na antuce se jí necítím. Pro mě nehraje roli, jestli je soupeřka šedesátá, nebo 300. na světě. Když tu někdo postoupí do osmifinále, evidentně má za sebou dobré zápasy a na antuce to už musí umět," podotkla Plíšková.  

Letos už česká tenistka vyhrála dva turnaje, přesto tvrdí, že nehraje na hranici svých možností a má pořád prostor ke zlepšení. Proto dostala otázku, zda k sobě není příliš kritická. "Ano, to slyším od hodně lidí. Jsem někdy příliš negativní a dokonce i na kurtu. Chci příliš a začnu chybovat. Snažím se to změnit," odvětila.  

Už se ale dokáže i pochválit. "Druhý set byl nejlepší, co jsem tady odehrála," pochválila se po výhře nad Witthöftovou. "Když vyhrajete dva tři zápasy za sebou, sebevědomí vzroste. I když nehraju svůj nejlepší tenis, jsem tady a pořád se můžu zlepšit. Bude těžké mě porazit. Doufám," usmála se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články