Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková na kurtu dominovala a v Dubaji postoupila do čtvrtfinále, další Češky vypadly

Po dominantním výkonu postoupila světová trojka Karolína Plíšková na turnaji v Dubaji do čtvrtfinále. Ve 2. kole porazila Francouzku Kristinu Mladenovicovou 6:1 a 6:2. V dalším zápase nenarazí na krajanku Kateřinu Siniakovou, protože ta nestačila na Jelenu Rybakinovou dvakrát 3:6. Končí rovněž Markéta Vondroušová, s Jennifer Bradyovou i kvůli problémům s nohou prohrála 6:4, 4:6 a 1:6. Loučí se i Barbora Strýcová, která podlehla Chorvatce Petře Martičové dvakrát 3:6. Postup vydřela nejvýše nasazená Rumunka Simona Halepová, která proti Tunisance Ons Džabúrové odvrátila mečbol.

Karolína Plíšková na turnaji v Dubaji
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Rob Prange

Plíšková měla coby druhá nasazená hráčka v prvním kole volný los. S Mladenovicovou, která se do soutěže dostala z kvalifikace, si poradila před měsícem na grandslamu v Melbourne ve dvou setech a v Dubaji měla zápas pod kontrolou. Nečelila ani jednomu brejkbolu a soupeřce vzala servis čtyřikrát.

"Věděla jsem, co čekat, a měla dobrý plán. Myslela jsem, že budu o něco líp podávat, ale odehrála jsem to solidně," řekla Plíšková, finalistka turnaje z roku 2015, v rozhovoru na kurtu po utkání dlouhém jen hodinu a sedm minut.

Vondroušová rozhodla první set brejkem hned v úvodním gemu. Ve druhé sadě vzala soupeřce podání dokonce dvakrát a vedla 4:1, ale od té doby už získala jen jeden gem. Přitom v rozhodující třetí sadě za stavu 1:1 měla při podání soupeřky náskok 40:0 a poté i výhodu, ale brejk nezískala. Při rozhovorech s trenérem Janem Hernychem si stěžovala na problémy s nohou a v závěru i na křeče.

Je nám líto, video expirovalo.
Do čtvrtfinále turnaje v Dubaji postoupila z Češek jen Plíšková

Loňská finalistka Roland Garros Vondroušová se vrací na kurty po operaci zápěstí a zdravotní problémy řeší často. Rok 2017 ukončila předčasně kvůli bolavým zádům, o rok později nedohrála sezonu, aby doléčila natržené tříslo.

Siniaková v Dubaji uspěla v kvalifikaci a po výhře nad Muchovou ukončila sérii šesti porážek v hlavní soutěži, ale na Rybakinovou podruhé v krátké době nestačila. Finalistka z Petrohradu, kde Siniakovou vyřadila, sice působila unaveným dojmem, ale především díky tvrdému servisu bez větších problémů dotáhla zápas po hodině a čtvrt k vítězství.

K zisku prvního setu stačil Rybakinové jediný brejk v šestém gemu. Ve druhé sadě sice dvakrát o podání přišla, ale servis Siniakové, která si opakovaně nechala ošetřit záda, prolomila hned čtyřikrát včetně závěrečné čisté hry. V bilanci vzájemných zápasů se Kazaška ujala vedení 3:2.

Světová dvojka Halepová prohrála s Džabúrovou první set 1:6, ale druhý podobně snadno získala a ve třetím vedla už 4:1. Poté ale nechala Tunisanku vyrovnat a musel rozhodnout až tie-break. V něm Halepová neproměnila tři mečboly a za stavu 6:7 se naopak sama ocitla jeden míč od porážky. Nakonec se po více než dvou hodinách mohla radovat favoritka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články