Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plíšková může být zvolena nejlepší tenistkou roku

Londýn - Karolína Plíšková figuruje v pětičlenné nominaci na nejlepší tenistku roku na okruhu WTA. V tradiční anketě jsou jejími soupeřkami Němka Angelique Kerberová, Američanka Serena Williamsová, Španělka Garbiňe Muguruzaová a Rumunka Simona Halepová. Vítězka ankety bude vyhlášena v pátek 21. října.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters

Prvenství obhajuje Williamsová, která vyhrála předchozí čtyři ročníky a celkem byla vyhlášena nejlepší hráčkou roku již sedmkrát. Její suverénní postavení v ženském tenise však letos narušila Kerberová, jež ji po vítězství na US Open vystřídala v čele světového žebříčku. Předtím Němka ovládla i Australian Open a byla ve finále Wimbledonu a olympijských her v Riu.

Před vítěznou sérií Williamsové anketu ovládla Petra Kvitová poté, co v roce 2011 vyhrála Wimbledon a Turnaj mistryň. Z českých tenistek se to povedlo už jen Martině Navrátilové, která byla zvolena nejlepší hráčkou roku sedmkrát. Pětkrát anketu vyhrála už jako Američanka.

Čtyřiadvacetiletá Plíšková letos vyhrála turnaje v Nottinghamu a Cincinnati a životního úspěchu dosáhla postupem do finále US Open. V závěru sezony si vylepšila maximum ve světovém žebříčku na současné páté místo. Čeká ji premiérový start na Turnaji mistryň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články