Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Plíšková musí porazit Radwaňskou, jinak na Turnaji mistryň končí

Singapur Ve světě polovičatých cílů stojí před Karolínou Plíškovou jeden, který je naopak velmi konkrétní. K postupu do semifinále Turnaje mistryň potřebuje česká hráčka zvítězit nad Agnieszkou Radwaňskou. Polskou tenistku nikdy neporazila a příliš jí k tomu nepomůže ani momentálně bolavá, zatejpovaná ruka. Přímý přenos utkání Radwaňská – Plíšková sledujte v pátek 28.10. od 13:00 na ČT sport a našem webu, už od 10:00 vysíláme i duel Muguruzaová – Kuzněcovová.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Wong Maye-E

Čtyřiadvacetiletá Plíšková se od roku 2012 utkala s Radwaňskou dohromady šestkrát a dosud proti ní nezískala ani set. "Je na čase to změnit," říká Plíšková před duelem. "Předtím měla Karolína Radwaňskou strčenou v šuplíku: 'S touhle nechci hrát, nechci ji potkávat'. Ale po utkání ve Stuttgartu mi řekla, že příště ji půjde porazit," dodal její kouč Jiří Vaněk.

Plíšková totiž letos prohrála s Radwaňskou na antuce ve Stuttgartu po vyrovnaném utkání a v těsném tie-breaku druhé sady. "Máte pravdu, dá se s ní hrát. Příště do toho půjdu více odhodlaná," říkala v dubnu trenérovi.

Radwaňská si uvědomuje, že sice má s Plíškovou skvělou bilanci, ale snadno nevyhrávala. "Někdy se to tak sejde. Třeba se Serenou mám strašnou bilanci (0:10), tak aspoň s někým ji mám skvělou," podotkla. Pro Polku hovoří pomalejší povrch v singapurské hale, což ukázala proti Garbiňe Muguruzaové. "Byla to důležitá výhra, která mě udržela ve hře, a teď půjde proti Karolíně o všechno. Je to další velká výzva," prohlásila Radwaňská.

Agresivní hru Plíškové dokáže Polka dobře eliminovat předvídavostí, pohybem a pestrou hrou. "Je chytrá a šikovná, umí stopbaly a prohozy a má nepříjemnou hru. Moje hra jí asi sedí, ale mohla bych ji konečně porazit," řekla Plíšková, kterou ale trápí zdravotní problémy.

Agnieszka Radwaňská
zdroj: ČTK/AP autor: Wong Maye-E

Karolína Plíšková: "Bolí mě celá ruka. Všechno si tady musím uhrát sama. Míče jsou těžké, povrch pomalý a hra Kuzněcovové to dodělala. Tohle je namožené, není to nic strašného. Do zápasu s Radwaňskou dám všechno, ať to dopadne jakkoliv."

Po náročném duelu se Světlanou Kuzněcovovou ji ruka dost bolela a bála se, že to bude další den ještě horší. "Že budu hodně rozbitá, ale nebylo to tak strašné. Cítila jsem se líp v rozehrávce, ruka nebyla tak tuhá a do dvouhry se to zlepší," věřila. Čtyřhru, v které po boku Julie Görgesové prohrály se světovými jedničkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou z Francie 4:6 a 2:6, odehrála oblepená. "Tejpy normálně nemám, ale pomohlo to. Je to podpora, že necítím tolik ten sval. Asi si to vezmu také proti Radwaňské," plánovala Plíšková.

Únava paže je v jejím případě pochopitelná. V této sezoně už má za sebou přes sto zápasů, 64 ve dvouhře a 45 ve čtyřhře. "Je konec sezony a nic mě nebolelo celý rok, což je samozřejmě dobré. Musím to zaklepat. Na US Open všechno drželo, s tím jsem spokojená. Muselo to přijít. Některé hráčky jsou mimo půl roku," řekla.

Před zápasem s Radwaňskou absolvuje ledovou vanu, masáž, dobře se nají a půjde brzy spát. V pátek se podívá na pasáže zápasů Radwaňské a před duelem si chce jít dvakrát zatrénovat. "Pokusím se připravit co nejlépe, i kdyby mě to mělo stát víc sil. Myslím, že je k poražení," uvedla letošní finalistka US Open.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články