Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Plíšková má nového kouče. Čekání na grandslamový vavřín by ráda zlomila s Vallverduem

Má zkušenosti s několika hvězdami světového tenisu. Novým trenérem aktuálně nejlepší české tenistky Karolíny Plíškové je Venezuelan Daniel Vallverdu, který v minulosti vedl Tomáše Berdycha i další hráče světové špičky. V realizačním týmu Vallverdua doplnila také bývalá ukrajinská deblistka Olga Savčuková.

Sedmadvacetiletá Plíšková zažila jednu z nejlepších sezon v kariéře, vyhrála čtyři turnaje a v žebříčku přezimuje na druhém místě. Nadále jí však uniká grandslamový vavřín. Na začátku listopadu oznámila, že končí spolupráci se Španělkou Conchitou Martínezovou.

Vallverdu pomáhal Berdychovi s přípravou rok a půl do května 2016, v minulosti spolupracoval i s Britem Andym Murraym, Argentincem Juanem Martínem Del Potrem, Bulharem Grigorem Dimitrovem a naposledy se Stanem Wawrinkou ze Švýcarska.

"Od začátku byl pro mě jednou z priorit. Má za sebou vynikající výsledky, tenisu rozumí jako málokdo a jsem přesvědčená, že mi má hodně co nabídnout. Už teď se těším na start přípravy," uvedla tenistka z Loun.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíškovou povede trenér Vallverdu

Kouče již vyměnila několikrát, pod jejími úspěchy jsou podepsáni Jiří Vaněk, David Kotyza, Tomáš Krupa, Australanka Rennae Stubbsová a od loňského US Open ji vedla Martínezová. Savčukovou měla po svém boku letos v září během turnaje v Čeng-čou, který Plíšková vyhrála.

Vallverdu dosud pracoval v mužském tenisu, takže ho čeká nová zkušenost. "Karolína je skvělá hráčka a těším se, že jí svou prací pomůžu k dosažení jejích cílů. WTA je pro mě něco nového, ale já mám výzvy rád," uvedl. Mezi jeho největší trenérské úspěchy patří grandslamové tituly Murrayho, k nimž mu pomohl společně s Ivanem Lendlem.

"Navíc je zachována jistá kontinuita, protože Dani může navázat na spolupráci s naším kondičním trenérem Azuzem Simčičem, se kterým v minulosti působil u Tomáše Berdycha," poznamenal Hrdlička. "S Olgou se Karolína z okruhu znají dlouho a mají spolu vřelý vztah," doplnil.

Plíšková už začala s kondiční přípravou, od příštího týdne ji čeká pod vedením nového realizačního týmu osvědčené soustředění na Tenerife. Po Vánocích zamíří do Austrálie a hned na prvním turnaji v Brisbane se pokusí obhájit titul.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články