Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plíšková, Kvitová a spol. předvedou svou hru fanouškům ve Stromovce

Karolína Plíšková a Petra Kvitová budou hlavními ozdobami v neděli startujícího pražského turnaje WTA. Na antuce ve Stromovce se však předvedou i další české hráčky – Kristýna Plíšková, Barbora Strýcová či Kateřina Siniaková. Přímé přenosy z turnaje začínají na ČT sport a webu ctsport.cz v pondělí 30. 4. od 11:00.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Diváci se mohou těšit na současný český tenisový výkvět. Ráda bych, aby zase některá z nich vyhrála," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková. Spolu s Karolínou Plíškovou a Petrou Kvitovou jsou přímo v hlavní soutěži také Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková.

Přihlášená je i Markéta Vondroušová, nad jejímž startem visí otazník, protože v minulých dnech nedohrála zápas ve Stuttgartu. Hrát měla i Lucie Šafářová, předloňská vítězka ale stále není zdravá a odhlásila se. Divokou kartu dostala Tereza Smitková.

Karolína Plíšková turnaj před třemi lety ovládla, ale loni v nepříjemném chladu vypadla už v 1. kole. "Ráda bych zůstala déle, ale loni nebyly podmínky jednoduché. Snad bude tepleji a budu mít šanci dojít do finále," řekla Plíšková.

Kvitová si turnaj v Česku zahraje po sedmi letech. "Hrát doma turnaj po takové době asi bude trochu zvláštní. Na české publikum jsem ale zvyklá z Fed Cupu, na Spartě trénuju, a tak to bude domácké," uvedla dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

Titul obhajuje Mona Barthelová. Znovu přijede Samantha Stosurová, vítězka US Open z roku 2011. Hlavní soutěž bude rozlosována v sobotu, kdy začne kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články