Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plíšková: Jela jsem do Paříže pro první kolo, ale teď chci dál

Paříž – Ještě čtyři výhry, znamenající postup do finále, dělí na French Open Karolínu Plíškovou od postu světové tenisové jedničky. Ona ale zůstává i po postupu do třetího kola přes Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 6:2, 4:6, 6:3 při zemi. "Bylo to vybojovaný," přiznala jediná zástupkyně českého tenisu, která ve čtvrtek v Paříži ve dvouhře uspěla.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP/Petr David Josek

Třetí hráčka světa a dvojka pařížského turnaje, přičemž jednička Angelique Kerberová vypadla hned v 1. kole, přiznala skromné plány, s nimiž přijela na turnaj, na němž do letoška vždycky vypadla v prvním kole. 

"Jela jsem sem pro první kolo, nechci být spokojená, chci jít dál, ale chci to brát postupně zápas po zápasu," řekla Plíšková a zopakovala, že se necítí být favoritkou, i když je druhá nasazená. "Nechci se na to soustředit. Úplně to tak není, žebříčkově jo, ale ne hrou na antuce. Pro mě je na antuce každá soupeřka těžká," přiznala.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková je poprvé v Paříži ve třetím kole

V úvodním setu na kurtu Philippa Chatriera neměla Plíšková s Ruskou trénující a žijící v Česku problém, protože soupeřka hodně chybovala. "Začala strašně nervózně, hrozně vabank a ani jsem pořádně nevěděla, jak hraju já. Jedině že jsem dobře servírovala a vždycky zahrála úder po servisu. Nechci říct, že to nebylo moc o mně, ale moc míčů mi dala," řekla Plíšková.  

Ani začátek druhé sady nenaznačoval změnu. Hra se ale vyrovnala, míč začal létat častěji přes síť a Plíšková chybovala. V páté hře Alexandrovová, které pomáhá v pražském klubu Spoje Petr Kralert, zatlačila a získala brejk. "Hrála jsem hodně pasivně a nemohla jsem se dostat do returnu - i proto, že výborně servírovala," řekla Plíšková. Setbol za stavu 3:5 ještě odvrátila, ale Ruska pak set dohrála při svém servisu.  

V úvodu rozhodující sady odskočila Plíšková na 2:0, ale vzápětí podruhé v utkání přišla o servis a za stavu 2:2 musela bojovat. Soupeřka jí ale pomohla chybami, díky kterým šla Plíšková do brejku na 4:2 a zápas už úspěšně dohrála. "Podržel mě servis a ona udělala pár chyb, ale nedostala jsem se k tomu, abych tlačila. Určitě bych chtěla příště hrát agresivněji. Ne vždycky to jde," řekla vítězka.  

Její kouč David Kotyza potvrdil, že zápas o třetí kolo nebyl jednoduchý. "V téhle situaci jsem momentálně rád, že to zvládla. Neměla moc čas si hru řídit, chvílemi tam dost vlála a držela se zuby nehty, což ale oceňuju, protože byla mentálně nastavená dobře. Hodně jí pomohl servis. Když zapracujeme na returnu, nemusí to být konečná," řekl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články