Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plíšková je ve čtvrtfinále turnaje v Cincinnati, Strýcová pokračuje už jen v deblu

Cincinnati (USA) - Karolína Plíšková je první čtvrtfinalistkou turnaje v Cincinnati. Ve třetím kole porazila patnáctá nasazená 7:5, 6:3 Japonku Misaki Doiovou, jež se do hlavní soutěže dostala po náhlém odhlášení světové jedničky Sereny Williamsové. Z dvouhry vypadla naopak Barbora Strýcová, která nenašla recept na Angelique Kerberovou a prohrála 6:7, 4:6. Pokračuje nicméně se svou partnerkou Saniou Mirzaovou ve čtyřhře. Na turnaji končí Tomáš Berdych, který nestačil na Chorvata Marina Čiliče.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Scott Stuart

Světová sedmnáctka Plíšková hraje v Ohiu po delší pauze, neboť se na rozdíl od většiny fedcupových kolegyň nezúčastnila kvůli obavám z viru zika olympijských her. V duelu s Doiovou, jež jí letos nečekaně vyřadila v druhém kole Wimbledonu, neprohrála ani jednou podání a postoupila za 85 minut.

O čtvrtfinále neúspěšně bojovala Strýcová, jež popáté z šesti zápasů podlehla Kerberové. Třicetiletá česká tenistka sice o dva roky mladší Němku v posledním vzájemném duelu na antuce v Madridu porazila, toto střetnutí mělo ale stejnou vítězku jako předchozí čtyři zápasy.

Kerberová postoupila mezi nejlepších osm za dvě hodiny a udržela si šanci na to, že ukončí po 183 týdnech tenisovou vládu Američanky Williamsové. Rodačka z Brém musí k posunu na první místo žebříčku turnaj vyhrát.

Strýcová pokračuje v deblu

Bronzová olympijská medailistka ve čtyřhře Barbora Strýcová zvládla úspěšně debut s novou partnerkou Saniou Mirzaovou. V úvodním kole společně porazily chorvatsko-australskou dvojici Darija Juraková, Anastasia Rodionovová za necelou hodinu 6:2, 6:3.

Devětadvacetiletá Mirzaová od loňského března tvořila pár s Martinou Hingisovou a společně se vypracovaly do pozice světových jedniček. Vyhrály dvanáct turnajů včetně loňského Wimbledonu, US Open, Turnaje mistryň a letošního Australian Open. Pak se jim ale přestalo dařit a během olympiády oznámily rozchod.

Berdych vypadl s bývalým svěřencem svého trenéra

Šestý nasazený Čech Tomáš Berdych podlehl bývalému svěřenci svého nového trenéra Gorana Ivaniševiče po téměř dvouhodinové bitvě 3:6, 6:4, 4:6. Třicetiletý Berdych prohrál s Čiličem v úvodních dvou setech vždy své první podání a zatímco v úvodní sadě už manko nestáhl, ve druhé zápas ještě dvěma úspěšnými brejky zachránil a vynutil si třetí set. V něm rozhodla devátá hra, v níž Chorvat proměnil čtvrtý brejkbol a utkání potom s přehledem dopodával.

Dvouhra - 3. kolo:

Karolína Plíšková (15) - Doiová (Jap.) 7:5, 6:3, Kerberová (2-Něm.) - Strýcová 7:6 (7:5), 6:4, Halepová (3-Rum.) - Gavrilovová (Austr.) 6:1, 6:2, Suárezová (9-Šp.) - Vinciová (6-It.) 6:1, 7:5, Kuzněcovová (7-Rus.) - Bacsinszká (12-Švýc.) 6:2, 3:6, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články