Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plíšková je v Cincinnati ve čtvrtfinále, Federer nečekaně vypadl

Musela ze sebe dostat maximum, jelikož hned třikrát přišla o vlastní servis. Karolína Plíšková ale překvapení nepřipustila. Švédku Rebeccu Petersonovou porazila v Cincinnati 7:5 a 6:4 a postoupila za hodinu a tři čtvrtě do čtvrtfinále.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP/ autor: John Minchillo

Světová trojka Plíšková měla dobré začátky setů. Soupeřce, které patří v žebříčku až 74. místo, vzala vždy na úvod podání, ale v obou případech o výhodu přišla. Sedmadvacetiletá Češka byla nicméně pokaždé úspěšnější v koncovce a obě sady zakončila ziskem podání Petersonové.

Ve čtvrtfinále se Plíšková střetne s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, jež deklasovala světovou desítku Sloane Stephensovou z USA 6:1 a 6:2. S Kuzněcovovou má vyrovnanou bilanci 2:2, před třemi lety ji porazila i v Cincinnati. Letos na zdejších betonech bojuje česká tenistka i o pozici světové jedničky, k šanci vystřídat Japonku Naomi Ósakaovou potřebuje postoupit do finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková udolala Petersonovou a je v Cincinnati ve čtvrtfinále

O možnost získat osmý titul v Ohiu přišel nečekaně už ve 3. kole Roger Federer. Osmatřicetiletý Švýcar podlehl v boji o čtvrtfinále 3:6, 4:6 sedmdesátému hráči světového žebříčku Andreji Rubljovovi z Ruska, jenž je o sedmnáct let mladší.

Federer hrál v Cincinnati poprvé od pětisetové porážky ve finále Wimbledonu s Novakem Djokovičem, jenž na turnaji obhajuje loňský titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články