Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková je ráda, že olympiáda byla odložena. Nevím, kde budu za čtyři roky, říká

Karolína Plíšková se na tenisové kurty jen tak nevrátí. Místo toho nyní tráví čas doma a obává se, že situace ve světě kolem pandemie koronaviru může mít za následek i odložení červencového Wimbledonu. Naopak ji těší, že olympiáda byla odložena, nikoli zrušena.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková: Jsme sport závislý na létání. Sezona podle mě nezačne dřív než v září

Poslední zápas letos Plíšková odehrála před měsícem a podle jejího názoru bude světové tenisové koma ještě nějakou dobu trvat.

"My jsme závislí na cestování, takže všechno se bude odvíjet právě od toho. Ale já to vidím až tak nějak po prázdninách nebo na začátek září," uvedla Plíšková.

Bez ohledu na to, kdy bude tenisová sezona obnovena, se některé podniky již nestihnou uskutečnit. Jako například zrušené turnaje v Indian Wells a Miami, jejichž ztráta Plíškovou mrzí. "Myslim si upřímně, že ani Wimbledon nebude. Snad se to dozvíme tento nebo příští týden," sdělila.

Plíškovou, stejně jako ostatní tenistky a tenisty, letos olympijské hry nečekají. O ty minulé v Riu de Janeiro přišla, a to kvůli viru zika. Koronavirus ji teď málem v 28 letech připravil i o druhou možnost jet na olympiádu. "Nevim, kde bude moje kariéra za čtyři roky. Takže jsem moc ráda, že ji odložili a ne zrušili," konstatovala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články