Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plíšková je momentálně světovou dvojkou, žebříček vede opět Bartyová

Ashleigh Bartyová se po US Open vrátila do čela žebříčku WTA, přestože v New Yorku vypadla ve čtvrtém kole. Australanka se také jako první hráčka letos kvalifikovala na Turnaj mistryň ve dvouhře a na závěrečné akci sezony pro osmičku nejlepších tenistek v Šen-čenu ji čeká premiérový start. O jedno místo si v žebříčku polepšila i další osmifinalistka Karolína Plíšková, jež je novou světovou dvojkou. Neúspěšná obhájkyně titulu Naomi Ósakaová z Japonska klesla z prvního na čtvrté místo, třetí je letošní semifinalistka Elina Svitolinová z Ukrajiny.

Ashleigh Bartyová
zdroj: Reuters

Novopečená šampionka US Open Bianca Andreescuová je pátá, což je pro devatenáctiletou Kanaďanku dosavadní maximum. Serena Williamsová, která ve Flushing Meadows stejně jako vloni ve finále neuspěla, klesla z osmého na deváté místo.

Petra Kvitová, která po problémech s předloktím na US Open vypadla ve 2. kole, figuruje na sedmém místě, Markéta Vondroušová si pohoršila na 22. příčku. Barbora Strýcová, která v pořadí dvouhry drží 33. místo, uhájila pozici světové jedničky ve čtyřhře.

Mezi muži se v čele žebříčku udržel neúspěšný obhájce titulu Novak Djokovič. Nový šampion Rafael Nadal se mu na druhém místě přiblížil na rozdíl 640 bodů. Třetí zůstal Roger Federer, novou světovou čtyřkou je poražený finalista US Open Daniil Medvěděv z Ruska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články