Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková jde znovu na kurt. Čeká ji Witthöftová

Paříž – Třetí zápas čeká na French Open Karolínu Plíškovou. Její soupeřkou v souboji o osmifinále bude Němka Carina Witthöftová, s níž se dosud na kurtu nikdy nestřetla. 

Karolína Plíšková v prvním kole French Open
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Pavel Lebeda

Plíšková je na pařížské antuce poprvé ve třetím kole. "Nehraju nejlíp, ale je to můj nejlepší úspěch tady. Jsem za to šťastná," řekla po postupu z druhého kola. K 73. hráčce v pořadí WTA Witthöftové, s kterou se dosud nestřetla, dodala: "Pro mě je na antuce každá těžká. Všechny holky jsou vyrovnané."

Plíšková si zatrénovala na kurtech v Bouloňském lesíku, kde našla se svým týmem klid. Trenér David Kotyza plánoval, že Němku nastuduje na videu a připraví taktiku. "Je velice solidní, ale ne taková, že by měla mít Kája obavy. Když se bude soustředit hodně na sebe, má velkou šanci," řekl kouč.

Dvaadvacetiletá Witthöftová se zatím ze špičkových hráček střetla jen s krajankou Angelique Kerberovou. Proti Plíškové chce využít své odhodlání. "Nemám co ztratit. Prožívám skvělý turnaj a mám zbraně, abych byla nebezpečná," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková je poprvé v Paříži ve třetím kole

Sobotní program program French Open (začátky v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera: Cornetová (Fr.) - A. Radwaňská (9-Pol.), Murray (1-Brit.) - Del Potro (29-Arg.), Gasquet (24-Fr.) - Monfils (15-Fr.), Svitolinová (5-Ukr.) - Linetteová (Pol.).

Kurt Suzanne Lenglenové: F. López (Šp.) - Čilič (7-Chorv.), Kasatkinová (26-Rus.) - Halepová (3-Rum.), Wawrinka (3-Švýc.) - Fognini (28-It.), Sevastovová (17-Lot.) - Martičová (Chorv.).

Dvorec č. 1, 3. zápas: Karolína Plíšková (2-ČR) - Witthöftová (Něm.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články