Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Plíšková i Záhlavová-Strýcová jsou v Antverpách v semifinále

Antverpy - Z českého čtvrtfinále v Antverpách vyšla vítězně tenistka Karolína Plíšková. V dnešním souboji nasazených si turnajová osmička poradila se čtyřkou Lucií Šafářovou ve dvou setech 7:6 a 6:3. Do semifinále prošla také další Češka Barbora Záhlavová-Strýcová, která porazila Němku Monu Barthelovou dvakrát 6:2.

Plíšková se v utkání s Šafářovou pomalu rozjížděla. Hned ve druhém gamu čelila třem brejkbolům, ale odvrátila je, stejně jako čtvrtý v osmé hře. Tie-break zvládla hůře Šafářová, která udělala za stavu 4:4 dvojchybu a Plíšková toho využila.

Ve druhém setu už Plíšková podávala výborně a zkušenější soupeřce a patnácté hráčce světa Šafářové při svém servisu nic nepovolila. Jediný brejk získala rodačka z Loun na 2:0 a zápas ukončila po hodině a půl přímým bodem z podání.

"Není snadné hrát proti krajance," řekla Plíšková na kurtu. "První set byl vyrovnaný, ona byla o něco lepší a já hůře podávala. Ke konci první sady jsem ale našla svůj servis a ve druhém setu jsem se cítila o mnoho lépe," řekla světová dvaadvacítka.

Záhlavová-Strýcová využila nejistého podání Němky, která v druhém kole vyřadila světovou sedmičku Eugenii Bouchardovou. V dnešním souboji však často chybovala, česká tenistka navíc využila v prvním setu každou šanci na brejk a dobře rozehraný zápas dovedla k výhře.

Do semifinále prošla už podruhé v sezoně. Poprvé se jí to povedlo v Aucklandu. V semifinále se Plíšková střetne se Španělkou Carlou Suárezovou, kterou před měsícem porazila ve třech setech na cestě do finále na turnaji v Sydney. Na Záhlavovou-Strýcovou čeká třetí nasazená Němka Andrea Petkovicová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články