Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Plíšková: Doufám, že se ještě nezastavím

New York - Karolína Plíšková po skvělé hře porazila Serenu Williamsovou a podívá se do svého prvního grandslamového finále. Doufá však, že nebude jeho pouhou účastnicí, ale nakonec i vítězkou. "Doufám, že se ještě nezastavím. Je přede mnou ještě jeden krok, věřím si a udělám všechno, abych získala titul," říká před finálovým střetnutím s Angelique Kerberovou.

Karolína Plíšková se loučí se Serenou Williamsovou
zdroj: USA Today Sports

Už postup do finále je pro Plíškovou životním úspěchem, neboť předtím nikdy na grandslamu nepřešla třetí kolo. "I když finále nevyhraju, je to pro mě obrovský výsledek. Nestává se často, že jste v grandslamovém finále," řekla Plíšková, která patří už dva roky mezi světovou špičku. Nyní je krok od velkého triumfu. "Každý mi říkal, že můžu jednou Grand Slam vyhrát. Já odpovídala, že jo, možná, že ještě nejsem připravená, protože se mi zatím moc nedařilo, ale věřila jsem, že to v sobě mám," řekla.

Poslední krok ji čeká proti Němce Angelique Kerberové, která se bez ohledu na výsledek stane novou světovou jedničkou. "Mám proti ní dobrou šanci. Budu připravená, moc se těším a nechám na kurtu všechno," slíbila Plíšková.

Do zápasu půjde s ojedinělým skalpem obou sester Williasmových získaným na jednom turnaji. V osmifinále porazila Venus a v semifinále i Serenu. "To by mě asi před turnajem nenapadlo a nevěřila bych tomu. Porazit na centru jedničku Serenu, to je úžasný, ale oba zápasy byly výborné. A co víc dokázat než obě porazit v New Yorku?" podotkla Plíšková.

Karolína Plíšková: "Byla jsem v pohodě. Před zápasem jsem cítila nervozitu, ale jakmile jsem přišla na kurt, tak jsem si to nechtěla jenom užít, ale chtěla jsem vyhrát."

Karolína Plíšková
zdroj: USA TODAY Sports autor: Robert Deutsch

Věděla, že proti ní stojí legendární vítězka 22 grandslamů. "Nejde si představovat někoho jiného, ale snažila jsem se hrát, jako kdyby tam byl kdokoli jiný, třeba sparing. To se mi povedlo od prvního gamu, tlačila jsem ji a díky tomu jsem to vyhrála, že pár chyb i udělala. Já jsem tlačila, a ne ona. Snažila jsem se do servisu chodit i za cenu pár deblů. Aby ona neměla šanci mě tlačit," řekla.

Poprvé uvěřila, že může Serenu porazit, po brejku na 2:1 v prvním setu. "Ale nevěděla jsem, že první set bude takhle lehký," připustila a dodala: "Cítím se tady dobře celý turnaj a není důvod si nevěřit. I když je jednička a dokázala toho tolik, tak je každý porazitelný, což se potvrdilo. Věřila jsem si ve druhém setu, i když se mi trošku nedařilo, lidi jí hodně povzbuzovali a ona se začala povzbuzovat taky."

Po utkání Serena Williamsová uvedla, že ji limitovalo v pohybu zraněné koleno. Plíšková se tím nijak nezaobírala. "Nevěděla jsem o tom. Je každého věc, jestli se rozhodne jít na kurt, nebo ne. A já se nekoukám na soupeřky mezi výměnami, to není můj problém. Koncentrovala jsem se na svoji hru," řekla česká hráčka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články