Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Plíšková dostala po US Open "facku", v Tokiu prohrála s outsiderkou

Tokio - Karolína Plíšková první zápas po finále US Open prohrála. V druhém kole turnaje v Tokiu podlehla 4:6 a 2:6 Bělorusce Aleksandře Sasnovičové, která je ve světovém žebříčku až na začátku druhé stovky.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters

Plíšková po newyorském grandslamu vystoupala v pořadí WTA na životní šesté místo, na milionovém turnaji v Tokiu byla nasazenou trojkou. Sasnovičová proti ní ale nastoupila zcela bez respektu, v úvodní sadě české soupeřce třikrát sebrala podání a v druhém setu od stavu 1:2 vyhrála pět gamů za sebou.

Zápas trval hodinu a 14 minut a Sasnovičová po něm mohla slavit premiérové vítězství nad hráčkou z elitní desítky. "Už jsem se viděla na cestě na další turnaj do Wu-chanu, protože Karolína je vážně dobrá a nečekala jsem, že ji porazím. Ale takový prostě tenis bývá," prohlásila 107. hráčka světa.

Plíšková usiluje o premiérovou účast na říjnovém Turnaji mistryň v Singapuru. Přiblížit by si ji mohla zejména na turnajích ve Wu-chanu a Pekingu, hrát by měla ještě v Linci a v Moskvě.

Do tokijského čtvrtfinále se tak nedostala ani jedna česká zástupkyně. Ve středu v druhém kole neuspěly sedmá nasazená Petra Kvitová ani Barbora Strýcová.

Výsledky tenisového turnaje žen v Tokiu

Dvouhra - 2. kolo: Sasnovičová (Běl.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6:4, 6:2, Linetteová (Pol.) - Putincevová (Kaz.) 4:6, 6:3, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články