Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková doplnila Kvitovou ve třetím kole Australian Open, Muchová proti Bellisové neuspěla

Karolína Plíšková na Australian Open porazila Němku Lauru Siegemundovou dvakrát 6:3 a je ve třetím kole úvodního grandslamu sezony. Minimálně do této fáze se aktuální světová dvojka v Melbourne dostala pošesté za sebou, jejím maximem je loňské semifinále. Naopak neuspěla dvacátá nasazená Karolína Muchová, která podlehla dvakrát 4:6 Američance Catherine Bellisové. Z devíti českých zástupkyň ve dvouhře tak vedle Plíškové zůstala už jen loňská finalistka Petra Kvitová.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: Edgar Su

Plíšková se Siegemundovou dosud jediné vzájemné utkání na okruhu WTA na antuce ve Stuttgartu v roce 2017 prohrála.

Jednatřicetiletá Němka vstoupila sebevědomě i do zápasu na centrálním kurtu Roda Lavera a dostala se do vedení 3:1. Sedmadvacetiletá Češka ale pěti hrami za sebou první set otočila a získala převahu.

O výsledku druhé sady rozhodl její jediný brejk ve čtvrtém gamu. Při vlastním podání lounská rodačka povolila soupeřce jen jeden brejkbol.

"Nejsem si jistá, jestli to byl dneska hezký tenis. Má pro mě nepříjemnou hru a nikdy se proti ní necítím úplně dobře," řekla Plíšková.

V součtu s cestou za titulem v Brisbane letošní vítěznou sérii prodloužila už na šest zápasů. O osmifinále se utká s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková postoupila do 3. kola Australian Open

Muchová se utkala s Bellisovou, která dříve platila za velký talent. Dvacetiletá Američanka se loni v listopadu vrátila na kurty po dvacetiměsíční pauze, během níž podstoupila tři operace zápěstí a jednu lokte pravé ruky.

V prvním setu dvaadvacetiletá Češka otočila z 1:3 na 4:3, ale v deváté hře znovu přišla o servis a sadu ztratila.

Rozhodující okamžik druhé sady přišel hned ve třetím gamu, kdy Bellisová znovu sebrala Češce podání. Při svém servisu jí už do konce zápasu žádnou šanci nedala.

"Hledám svoji hru. Je to frustrující, protože jsem zvyklá na lepší výkony. Na druhou stranu nehodlám panikařit. Poletím domů a dostanu se zpátky do formy," řekla Muchová, která si v Austrálii vylepšila maximum o jedno kolo. Na další turnaje plánuje vyrazit v únoru do Dauhá a Dubaje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články