Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Plíšková dohrála v Římě ve 2. kole. Končí i Nosková, Bouzková jde dál

Karolína Plíšková dohrála na antuce v Římě už ve 2. kole. Vítězka turnaje z roku 2019 nestačila na maďarskou kvalifikantku Annu Bondárovou. Nasazená třináctka podlehla za hodinu a 24 minut 6:7, 2:6. Vypadla také Linda Nosková, která podlehla Polce Magdě Linetteové 6:7, 1:6. Jedinou čtvrtečná postupující tak je Marie Bouzková. Ta porazila Caty McNallyovou 6:4, 6:3 a příště vyzve Cori Gauffovou. 

Jednatřicetiletá Plíšková odehrála první duel po zranění kolena, kvůli němuž vynechala předchozí turnaj v Madridu. V prvním setu sice prolomila dvakrát Bondárové servis, za stavu 4:3 však nevyužila předchozí brejk a sada dospěla do zkrácené hry. V ní Maďarka využila třetí setbol na 7:5.

Ve druhé sadě Bondárová získala brzy vedení 4:0 a díky stoprocentnímu podání dovedla duel k vítězství. Pětadvacetiletá Maďarka si tak připsala první triumf nad hráčkou z elitní dvacítky žebříčku.

Bouzková nevstoupila do utkání s o tři roky mladší McNallyovou dobře a prohrávala 0:4. Čtvrtfinalistce loňského Wimbledonu se ale povedl obrat a šesti hrami za sebou otočila výsledek ve svůj prospěch. V úspěšné šňůře pokračovala pražská rodačka i na začátku druhé sady a tentokrát získala první čtyři hry ona. Za stavu 5:2 ještě zápas nedopodávala, ale při servisu soupeřky si už česká tenistka vypracovala mečboly a třetí po hodině a 52 minutách využila. V boji o osmifinále vyzve turnajovou šestku Gauffovou.

Na nevydařený tie-break prvního setu doplatila předloňská vítězka juniorského Roland Garros Nosková. Předtím sice smazala manko brejku, ve zkrácené hře ale přišla čtyřikrát o podání a prohrála ji 4:7. Ve druhé sadě Linetteová zaznamenala dva brejky a za hodinu a 27 minut proměnila první mečbol. Nosková doplatila také na pět dvojchyb.

Ve druhém kole překvapivě skončila světová dvojka Aryna Sabalenková. Vítězka turnaje v Madridu z minulého týdne nestačila ve svém prvním utkání na italské antuce na Američanku Sofii Keninovou. V duelu dvou šampionek Australian Open podlehla úřadující držitelka titulu vítězce z roku 2020 6:7, 2:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články