Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková cítila únavu, titul v Miami byl blízko. Přesto prožívám nejlepší měsíce v životě, řekla

Sice trofej pro vítězku turnaje v Miami nepozvedla, přesto je účinkování na turnaji pro tenistku Karolínu Plíškovou povzbuzením do antukové sezony. Před zahájením přípravy si bývalá světová jednička dopřeje volno po porážce s Ashleigh Bartyovou, protože se v duelu cítila unavená.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Jim Rassol

Právě únava byla podle ní jednou z příčin sobotní porážky s Bartyovou v duelu o titul. "Myslím, že klíčový byl první set, protože jsem se už od čtvrtého pátého gemu cítila velice unavená," řekla Plíšková po prohře 6:7, 3:6. "Kdybych ten set získala, možná by to mohlo být jiné. Bylo pak docela těžké ve druhém bojovat," přiznala.

Plíšková v Miami odehrála všech pět předchozích zápasů v noci a dvakrát dokonce dohrávala až po půlnoci tamního času. Přes půlnoc se ve čtvrtek protáhl i její semifinálový duel s další bývalou jedničkou Simonou Halepovou.

"Myslím, že i fakt, že jsem ani jednou nehrála ve dne, měl svou roli. Ona odehrála pár takových zápasů, hrála čtyřhru, takže možná i to trošičku v určitých chvílích dělalo rozdíl," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková titul v Miami nezískala, ve finále nestačila na Bartyovou

Se vstupem do sezony je ale Plíšková navýsost spokojená. Rok zahájila dvanáctým titulem kariéry v Brisbane, ve čtvrtfinále Australian Open předvedla nevídaný obrat proti Sereně Williamsové a na žádném z letošních turnajů nevypadla dříve než ve čtvrtfinále.

Trochu ji jen mrzí čtvrtfinálové vyřazení na předchozím podniku v Indian Wells, kde věřila, že může dojít dál. "Z toho chci dál vycházet, vzít si pozitiva a neignorovat negativa. Bylo to moje první finále tady v Miami, první z těchto dvou turnajů. Myslím, že prvních pár měsíců bylo dobrých, více než dobrých. Zatím moje nejlepší v životě," konstatovala.

Nyní se naplno soustředí na antuku a doufá v obhajobu titulu ve Stuttgartu. "Nejdřív ze všeho si ale dám pár dní volno. Vrátím se domů. Začnu se připravovat asi někde mimo Česko, možná v Monaku nebo v Barceloně, protože tam je Conchita (trenérka Martínezová)," prozradila další plány.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články